0

С агата с трансфера на Килиан Мбапе в Реал Мадрид е на път да приключи другата седмица, твърди „Марка“. Испанският вестник съобщава, че нападателят на ПСЖ ще подпише с кралския клуб в средата на следващата седмица.

Реал се опита да привлече футболиста още миналото лято, но ПСЖ отхвърли всички оферти, включително и една за 200 млн. eвро. Френският клуб се надява, че нападателят ще подпише нов договор и ще остане в клуба.

Според „Марка“ обаче в последните дни преговорите между Реал и Мбапе са се ускорили и договорът ще е готов преди петък. Мбапе няма как да подпише официално преди 30 юни, когато изтича договорът му с ПСЖ, но има право да преговаря с други клубове от 1 януари насам, тъй като през лятото става свободен агент.

Звездата ще получи бонус между 60 и 80 млн. евро още при подписването на договора. Заплатата му в Реал ще бъде 25 млн. евро чисто на сезона.

Мбапе вкара голове и в двата мача с Реал на осминафиналите в Шампионската лига. ПСЖ обаче отпадна след победа с 1:0 във Франция и загуба с 1:3 в Испания.