0

Н ападателят на Ливърпул Мохамед Салах реагира по интересен начин след успеха на Реал Мадрид над Манчестър Сити в реванша от полуфиналите на Шампионска лига. Снощи „кралете” направиха знаменит обрат над „гражданите”, побеждавайки с 3:1 на „Бернабеу”. Така футболистите на Карло Анчелоти заличиха пасива на англичаните от първия мач и с общ резултат 6:5 се класираха за финала на надпреварата. Там испанския шампион ще срещне Ливърпул, който отстрани Виляреал след две победи.

Още след класирането на „червените”, Мохамед Салах заяви, че желае именно Реал за съперник във финала.

Няколко часа след успеха на Реал, египтянинът публикува интересен пост в личния си профил в Twitter.

“Имаме сметки за уреждане”, лаконичен бе Салах.


През 2018 година Реал Мадрид надви Ливърпул във финала в Шампионска лига с 3:1, а тогава Салах бе принудително заменен, след като получи травма след единоборство със Серхио Рамос.

След мача снощи наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти не успя да скрие емоциите си след изключителния сблъсък с Манчестър Сити, който „белите” спечелиха с 3:1 и по този начин се класираха за финала в Шампионска лига, където ги очаква Ливърпул.

„Подобно нещо се случи и срещу Челси, и срещу Пари Сен Жермен. Може би причината за това е историята на нашия клуб. Тя ни помага и ни кара да продължаваме да се борим, дори когато битката изглежда загубена”, сподели Анчелоти.

„Двубоят отиваше към своя край, но ние успяхме да използваме и последната капчица енергия, която ни бе останала. Изиграхме добър мач срещу силен съперник. След като успяхме да изравним, в продълженията психологическото предимство вече бе на наша страна. Щастлив съм, че се класирахме за финала в Париж, където ще срещнем друг сериозен опонент. Но ние сме свикнали. Очаква ни още една фантастична футболна вечер", допълни италианецът.

Колегата му в Манчестър Сити – Пеп Гуардиола, бе откровен след загубата от Реал Мадрид.

„Тежко е за нас в този момент, не мога да го отрека. Бяхме толкова близо до финала. Сега трябва да преодолеем това и да се върнем, заедно с нашите хора у дома в последните четири мача, които ни остават”, сподели разочарованият Гуардиола.

„През първото полувреме не успяхме да покажем нашата игра, не бяхме достатъчно добри, но въпреки това нямахме много проблеми. След като вкарахме, бяхме по-добри. Намерихме нашето темпо и нашата игра и играчите се чувстваха добре на терена. Не изиграхме най-добрия си мач, но това е нормално, става дума за полуфинал, играчите чувстват напрежението. Футболът е непредвидим в мачове като този. Трябва да го приемем”, каза още испанецът.