0

Т рансферът на полския голмайстор Роберт Левандовски в Барселона е напълно уреден срещу 45 милиона евро плюс още пет за Байерн, с който той има договор до идното лято, съобщи испанското радио Cadena SER.

Споразумението с Байерн Мюнхен е финализирано в полунощ. Стойността на трансфера ще бъде 45 милиона евро плюс още пет на променливи. 

Левандовски не искаше да се яви при съотборниците си от Байерн тази събота или да лети за САЩ по нареждане на Нагелсман. 

Източници от Барса вече увериха през седмицата, че петък ще бъде ключов ден. И следващите няколко часа бяха решаващи. Мечтата на Левандовски е да облече фланелката на Барса за първи път в Ел Класико на 23 август в Лас Вегас. 

Сумата задоволи Байерн, който не искаше да пусне евтино голмайстора си, затова винаги е искал 50 милиона евро. От своя страна Барса вижда в лицето на Левандовски вълнуващата звезда,  която може да върне международния престиж на каталунците, както и победния дух и манталитет, загубени през последните години.

Феновете на Байерн Мюнхен ще са в събота на "Алианц Арена", където шампионът на Бундеслигата ще представи новите си попълнения като Садио Мане, Райън Гравенберх и Нусаир Мазрауи. 

Всичко сочи, че официалното обявяване на трансфера на поляка ще бъде преди това, за да не се налага Левандовски да бъде пред бадварските фенове, когато желанието му е да отиде в Барселона. 

Полякът ще пътува за Барселона в следващите часове и ще подпише с каталунците до 2025 г. с опция за още един сезон.

От своя страна спортният директор Хасан Салихамиджич пожела да подчертае професионализма на полския нападател. "Никога не съм имал съмнения", каза той по повод слуховете за стачка на футболиста, след като се върна от почивката си. 

„Роберт е страхотен професионалист, познавам го много добре, никога не съм имал съмнения, че няма да се появи на тренировка“, подчерта той, след като Левандовски се върна при треньора Юлиан Нагелсман миналата сряда.