0

П ътищата на Лудогорец и Жозе Моуриньо отново се пресякоха, и отново в Лига Европа. Сегашният отбор на португалеца Рома, с който той извоюва и първия трофей в Лигата на конференциите тази пролет, е в групата на „орлите“ в Лига Европа. Другите два отбора са испанският Бетис, начело на който е стар познат и съперник на Жозе – Мануел Пелегрини, и ХИК Хелзинки.

Жозе добре помни българския шампион Лудогорец от двубоите в Лига Европа, когато той беше начело на лондонския Тотнъм. Специалния изведе „шпорите“ до 2 победи над „орлите“ тогава – с 3:1 в Разград и 4:0 в Лондон.

„Играх с Лудогорец преди две години, не е лесен отбор, те почти винаги печелят шампионата“, бе коментарът на Специалния след жребия. „Вървим стъпка по стъпка, говорим за тежка група: Бетис спечели купата, има страхотен треньор и отборът играе много добре, те са на високо ниво; не познавам ХИК, но еволюцията на отборите от Северна Европа е видима. Невероятно е, защото за първи път ще играя във Финландия с удоволствие, но за съжаление отново на изкуствен терен... Да видим дали ще имаме късмета да играем скоро, а не през ноември, когато ще бъде трудно заради студа", коментира Моуриньо.

„Лига Европа е труден турнир, където има отбори с невероятен финансов потенциал, които трябва да го спечелят и ако не го направят, това е катастрофа за тях”, изтъкна още Жозе.