0

М ениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че е "объркан" и "погнусен" след спорния гол на Антъни Гордън за победата на Нюкасъл над тима му с 1:0, предаде Ройтерс.
Скандалното попадение премина през тройна цедка в системата на видео асистенциия на съдиите (ВАР), която и в трите спорни момента – дали топката е извън терена, дали има засада и дали има фаул в атака, „видя“ в полза на напомпания със саудитски пари домакински тим Нюкаксъл.

Самата проверка трая 4.06 минути, през това време играчите можеха да си вземат по един освежителен душ или да запалят по цигара. 

"Как, по дяволите, този гол бе признат?", попита Артета, вместо да разцепи своите футболисти за отчайващите им действия при гола.

„Притеснително е това, което се случи. Как може да бъде допуснат такъв гол във Висшата лига - казват, че е най-добрата в света?", не скри възмущението си испанецът.

"Аз съм от 20 години в страна и сега ме е срам. Това беше безобразие. Срам ме е да бъда част от това", добави той.

"Не може да си представите броя на съобщенията, които казват, че това не може да продължи. Гади ми се. Така се чувствам. Не искам да бъда част от това", категоричен бе Артета.

Това беше първата загуба на Арсенал за сезона, която смъкна отбора на трето място - на три зад Манчестър Сити и на две зад Тотнъм, който има мач в понеделник.