0

Н ападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе заяви, че все още не е взел решение къде ще играе през следващия сезон, докато настоящият му договор влиза във финалните си шест месеца.

През миналата година Мбапе обяви, че няма да поднови контракта си с парижани, който изтича в края на сезон 2023/2024, когато той може да напусне клуба като свободен агент.
Капитанът на националния тим на Франция по футбол вече дълго време е свързван с трансфер в Реал Мадрид, а сега е свободен да подпише предварително споразумение с нов отбор.


"Първо, аз съм много, много мотивиран за тази година. Това е много важно", каза Килиан Мбапе след победата на Пари Сен Жермен с 2:0 над Тулуза и спечелването на Трофея на шампионите в страната.

"Както вече заявих, имаме титли да преследваме и вече спечелихме една, така че това го свършихме. Все още не съм взел решение за по-късно. Но в моя случай, със споразумението, което имам с президента Насер Ал-Хелаифи през миналото лято, няма значение какво ще реша. Успяхме да защитим всички страни и да запазим спокойствието на клуба за предстоящите предизвикателства, което остава най-важното нещо. Да кажем, че другото е второстепенно", коментира още Мбапе.

Според информации в медиите през септември Килиан Мбапе се е съгласил да се откаже от бонуси за лоялност на стойност до 100 милиона евро, ако напусне ПСЖ със свободен трансфер. През 2022 година той изчака до май, за да обяви удължаване на договора с парижани, само седмици преди отварянето на трансферния прозорец.

25-годишният футболист разкри, че този път може да не остави решението за толкова късно.

"Мисля, че беше в края на май през 2022-а, защото не знаех преди май. Ако сега знам какво искам да направя, защо да чакам? Не би имало смисъл", завърши Мбапе.

Източник БТА