0

И зненадваща рокада в съдийската бригада за мача ЦСКА – Македония ГП направи УЕФА. Обявеният още преди няколко седмици квартет от Англия начело с главния арбитър Дейвид Кут, който има 20 мача във Висшата лига, бе отзован без да се посочва конкретна причина за смяната. Вместо британските рефери в София пристигна каре от северната ни съседка Румъния. Главен съдия довечера ще бъде 40-годишният Марсел Бирсан с помощници Раду Гингуляк и Мирча Григориу, а четвърти арбитър ще е Юлиан Дима.

Любопитното е, че Бирсан вече е свирил евромач на ЦСКА и пак беше в мач-реванш от втория квалификационен кръг на ЛК. Това стана миналата година при гостуването на „червените“ на латвийския Лиепая в повторния дебют на Стойчо Младенов начело на тима. След 0:0 в редовното време и продълженията „армейците“ се класираха напред след 3:1 при дузпите, а по време на 120-те минути румънецът показа общо 7 жълти картона. През 2020-а пък беше четвърти съдия при успеха на ЦСКА над Бате Борисов с 2:0 на „Армията“ при пробива до групите на Лига Европа.

Иначе Марсел Бирсан е свирил едва 4 мача под егидата на УЕФА, като дебютът му е през 2019-а на Домжале – Балзан (1:0) в пресявките на Лига Европа, а миналия четвъртък получи наряд на Сейнайоен – Лилестрьом 0:1.