0

П СЖ и Бенфика не успяха да се победят, завършвайки при резултат 1:1 в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. 

Килиан Мбапе отбеляза в 40-а минута от дузпа. Жоао Марио изравни също от 11-метра в 62-рата минута, като двата тима продължават лютата си битка за първото място в класирането. 

Парижани бяха без Лионел Меси, който получи контузия в първия двубой между двата тима преди седмица. Аржентинецът пропусна и срещата на ПСЖ в първенството срещу Реймс, завършила също 1:1. 

Шахтьор (Донецк) бе на косъм да поднесе една от изненадите и победи гостуващия Реал Мадрид, но в крайна сметка двата тима завършиха наравно 1:1. Резултатът бе открит от Олександър Зубков в първите секунди на втората част, а в последните такива на добавеното време Антонио Рюдигер възстанови равенството. 

Срещата бе изиграна във Варшава, където Шахтьор приема домакинските си двубои от турнира през тази година поради войната, която Русия води срещу Украйна.

Със спечелената точка мадридчани продължават да оглавяват групата с 10 точки, а Шахтьор се намира на трето място в подреждането с 5 точки и продължава да имат добри шансове за класиране в следващата фаза.

Челси пък постигна втора поредна победа над Милан в Шампионска лига. След като преди седмица отборът от Лондон надви "росонерите" с 3:0 на "Стамфорд Бридж", сега тимът на Греъм Потър се наложи с 2:0 над италианския шампион като гост. 

Попаденията за успеха на "сините" от Лондон вкараха Жоржиньо от дузпа и Пиер-Емерик Обамеянг. Италианците пък играха почти цял мач с човек по-малко, след като Фикайо Томори бе изгонен с директен червен картон в 18-ата минута.

Така Челси събра седем точки на върха в група E. Втори е РБ Залцбург с шест. Милан и Динамо Загреб имат по четири на третото и четвъртото място. 

Всички резултати от срещите в Шампионска лига днес:

Група E:

Динамо Загреб – Ред Бул Залцбург 1:1 
0:1 - Николас Зийвалд (12), 1:1 - Роберт Любичич (42)

Милан – Челси 0:2
0:1 - Жоржиньо (21), 0:2 - Пиер-Емерик Обамеянг (34)

Група F:

Селтик – РБ Лайпциг 0:2
0:1 - Тимо Вернер (75), 0:2 - Емил Форсберг

Шахтьор Донецк – Реал Мадрид 1:1
1:0 - Олександър Жубков (46), 1:1 - Антонио Рюдигер (90+5)

Група G:

Копенхаген – Манчестър Сити 0:0

Борусия Дортмунд – Севиля 1:1
0:1 - Танги Нианзу (18), 1:1 - Джуд Белингам (35)

Група H:

Макаби Хайфа – Ювентус 2:0
1:0 - Омер Атцили (8), 2:0 - Омер Атцили (42)

Пари Сен Жермен - Бенфика 1:1
1:0 - Килиан Мбапе (40-дузпа), 1:1 - Жоао Марио (62-дузпа)