0

А гентът на Кристиано Роналдо – Жорже Мендеш, се срещна в понеделник с президента на Барселона Жоан Лапорта. На масата бяха сложени няколко имена като Рубен Невеш, Рафа Леао и Бернардо Силва, но също и Кристиано Роналдо, съобщава в „АС“. По информация на спортното издание от Мадрид президентът на Барса и агентът на португалската звезда са обсъдили възможностите, които съществуват бившият играч на Реал Мадрид да се присъедини към редиците на Барса това лято.

Името на Кристиано Роналдо бе най-споменаваното по време на срещата между Лапорта и Жорже Мендеш, въпреки че имената на други негови клиенти като Бернардо Силва, Рубен Невеш и Рафа Леао са опции, които Барселона обмисля и за подсилване на отбора това лято или в бъдеще.

Тримата играчи много се харесват на президента на Барса, особено плеймейкъра на Манчестър Сити, към когото той изпитва голяма слабост, и който е високо ценен и от треньора Шави Ернандес.

Проблемът е, че Бернардо Силва може да напусне Сити само срещу близо 100 милиона евро, цена, която Барса никога не би могла да плати. Приоритетната цел е Левандовски.

„Мендеш и Лапорта вечеряха с Кристиано, сервиран на масата. Оставаше да се разбере дали е основно ястие, предястие или десерт“, пише още „АС“.

Вестникът припомня, че Лапорта вече проучи възможността и наличността за привличане на Кристиано миналото лято, но деликатната икономическа ситуация в клуба му попречи дори да подходи сериозно към този въпрос. Накрая CR7 смени Торино (Ювентус) с Манчестър.

Хипотетичното пристигане на Кристиано в Барселона би било важен удар за президента на Барса, както и начин за оказване на натиск върху Байерн Мюнхен в лицето на категоричния му отказ да преговаря за продажбата на Левандовски, играч, който иска да отиде в Барса.

По-рано стана ясно, че Кристиано е в Португалия и отложи завръщането си в Манчестър заради семеен проблем. 37-годишната португалска звезда уведоми клуба си, че желанието му да напусне „Олд Трафорд“ се основава на факта, че иска да се присъедини към клуб, който играе в ШЛ, и който иска и може да печели титли. 

 Нито Барса е толкова отчаян от поляка, защото той обмисля варианти, нито Кристиано е играч, който никой не иска. Това, което никой не може да отрече, е, че името на Кристиано беше на масата на вечерята между Мендеш и Лапорта.