0

След като завесата на 48-ия конгрес на УЕФА падна, започнаха спекулации за името на наследника на Александър Чеферин. Тези, които следят работата на УЕФА са убедени, че няма да има много дилеми по този въпрос, тоест вече е ясно кой ще наследи словенеца начело на европейския футбол. Говорим за човека, който получи четиригодишен мандат в Изпълнителния комитет - Насер Ал-Хелайфи.

Първият човек на ПСЖ и ЕКА от години е един от най-близките сътрудници на сегашния президент и като се има предвид, че Чеферин и днес има огромна подкрепа и че след три години трудно ще може да се промени нещо, световните издания пишат, че катарецът ще поеме европейския футбол. Ако това се сбъдне, а възможностите наистина са огромни, за първи път в историята на УЕФА начело ще застане човек, който не е от Европа.

Ал-Хелайфи е амбициозен и застана категорично на страната на УЕФА в битката със Суперлигата. Именно неговата подкрепа се оказа една от най-важните за европейската футболна централа и това вдигна изключително много реноменто на катареца.