0

Л евски ще се изправи срещу загубилия от двойката между АЕК Ларнака и Партизан в плейофите за Лигата на конференциите. Жребият току-що беше изтеглен в Нион.

"Сините" първо трябва да преодолеят съпротивата на малтийския Хамрун Спартанс в третия кръг на пресявките, като първата среща е далеч от дома в Малта.

Сред най-сериозните имена, които можеха да се паднат на столичния гранд, беше чешкият Славия Прага, както и германският Кьолн.

Първата среща, която ще се проведе на 18-ти август, ще бъде далеч от дома за българския тим, като тепърва ще се разбере дали дестинацията ще е Кипър или Белград.
Българският вицешампион ЦСКА пък ще се изправи срещу Брьондби или Базел в плейофите на Лигата на конференциите.

Това ще се случи, ако все пак „червените“ отстранят Сейнт Патрикс в третия квалификационен кръг. Първият двубой между столичния тим и ирландците е след малко повече от 48 часа - в четвъртък, 4 август, на стадион „Васил Левски“.

Ответната среща пък е 7 дни по-късно на „Тала Стейдиъм“ в Дъблин. Именно на този стадион Лудогорец загуби с 1:2 от Шамрок, но заради аванса си от 3 гола в първата среща продължи до сблъсъците с Динамо Загреб.

Двубоите от плейофите са на 18 и 25 август. ЦСКА е домакин в първата среща, а във втората гостува в Швейцария или Дания. Базел е познат съперник за тима от Борисовата градина. Двата тима се срещнаха в плейофния кръг на Лига Европа през 2020-а година. Тогава българският тим победи с 3:1 и влезе във втория по сила клубен евротурнир.