0

Г ригор Димитров не успя да спечели титлата от турнира по тенис на твърди кортове в Марсилия (Франция) с награден фонд от 724 хиляди евро. На финала поставеният под номер 2 в схемата българин загуби с 4:6, 3:6 срещу представителя на домакините Юго Юмбер.
Хасковлията се утеши с 64 240 евро, колкото се полагат на загубилия финалист от наградния фонд на турнира.

Двубоят вървеше равностойно и двамата тенисисти печелеха началния си удар, но в десетия сет на първия сет французинът направи пробив и поведе в мача.

Във втората част хасковлията пропусна на два пъти да спечели подаването на Юмбер, който на свой ред проби в следващия гейм, повеждайки решително с 2:0.

Григор Димитров загуби за първи път срещу този съперник в общо три срещи до момента.

25-годишният Юго Юмбер, който се намира на 21-во място в световната ранглиста, спечели пети шампионски трофей в своята кариера до момента.

Французинът демонстрира отличен начален удар, докато българинът не успя да намери противодействие на вдъхновеното представяне на Юмбер.

Изтощеният от предходните си двубои в турнира Григор Димитров не успя да триумфира с втора титла през сезона и с общо десета в кариерата си.

Григор Димитров поздрави спортсменски Юго Юмбер за титлата от турнира по тенис в Марсилия. "Не може да спечелиш всички финали, но е хубаво, че пак играх за титла.

Поздравления за Юмбер. Страхотно усещане е да спечелиш вкъщи пред родна публика.

В днешния мач ти тотално ме надигра и ти желая да си здрав в бъдеще. Точно в Марсилия е един от първите ми турнири на ниво АТП. Той винаги ще бъде много специален и винаги обичам да се завръщам тук.

Днес не бях на нужното ниво, но благодаря на всички за подкрепата през цялата седмица", коментира Димитров по време на награждаването.

Източник: БТА