0

Б ългария допусна поражение с 0:3 (21:25, 20:25, 18:25) срещу Бразилия в поредния си двубой от Лигата на нациите по волейбол при жените в София.

След тази загуба българките заемат 13-то място с актив от 9 точки. 

"Не беше нашият ден“, въздъхна Лоренцо Мичели, селекционерът на България. „Започнахме добре, опитахме се да играем нашата игра, но в много ситуациите не направихме това, което искаме. При поредни грешки, задачата на противника става доста по-лесна. Мачът започва при 20-ата точка, а ние спирахме точно преди това. Трябва да се поучим точно от тези ситуации.

Опитвахме различни комбинации, но се виждаше, че има разлика между отборите. Направихме грешки, които по принцип не правим. Вече мислим за следващите ни двубои. 

Нивото на Бразилия и Италия е доста по-високо. Не трябва да спираме в отделни моменти. Днес не беше нашият мач и няма как да сме щастливи."

В 11-ия си мач от Лигата на нациите българският отбор ще играе срещу европейския шампион Италия. Срещата е в събота от 20 часа.

Селекционерът на българския тим Лоренцо Мичели започна със състав: Лора Китипова, Мария Йорданова, Силвана Чаушева, Мирослава Паскова, Нася Димитрова, Мира Тодорова и либерото Жана Тодорова. В хода на мача като резерви на полети влязоха Радостина Маринова, Александра Миланова, Петя Баракова и Борислава Съйкова.

Началото на срещата в "Арена Армеец" беше равностойно, но "селесао" дръпна в резултата със 17:14. При последвалата размяна на атаки бразилците взеха аванс в мача при 25:21.

Втората част също се разви по подобен начин. Бразилия успя да се откъсне в резултата при 19:14, за да поведе с 2:0 след 25:20.

Последва силно начало на заключителния гейм за бразилския тим, който поведе с 10:6, премина през 20:15, за да приключи  мача при 25:18 след по-малко от час и половина.

Най-резултатна за България стана Нася Димитрова с 9 точки, а Мирослава Паскова добави още 7 точки.

"В тези мачове трябва да взимаме максимума. Не трябва да се излиза с такъв страх, както беше в нашето поле“, съжали Нася Димитрова, българският център. „Имаше моменти, в които разколебахме тяхното посрещане, но така и не се възползвахме.
Това не е тренировка, играем за България пред толкова много хора. Трябва да търсим правилното решение във всяка една ситуация.

Има много сериозни мачове в турнира. Това помага на отбора да расте. Благодаря на хората за подкрепата."

Габриела Гимараеш се отличи с 12 точки за победителите.  

Бразилия се намира на второ място във временното класиране в престижния турнир.