0

Н ационалът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов не успя да се класира за турнира по тенис на клей на АТP в Бостад, Швеция с награден фонд 630 705 евро. Но причината не е, че той е загубил, а че не успя да се придвижи от Сан Бенедето до Швеция заради стачка на въздушния транспорт в Италия.

Късно след полунощ в петък Кузманов загуби на четвъртфиналите на сингъл на турнира от сериите "Чалънджър" в Сан Бенедето (Италия) с награден фонд 118 хиляди евро. Пловдивчанинът отстъпи драматично пред испанския квалификант Даниел Ринкон със 7:6(8), 1:6, 4:6, а срещата продължи 3:08 часа.

Вчера пътниците на италианските летища бяха изненадани от огромни закъснения, тъй като наземните служители стачкуват и много полети бяха отменени. Авиокомпанията "Райънеър" (Ryanair) публикува съобщение, в което се казва, че полетите до и от Италия ще бъдат ограничени или отменени поради стачките.

"За съжаление, няма да мога да играя на невероятния турнир в Бостад заради стачка на въздушния транспорт в Италия", написа Кузманов в профила си в Инстаграм.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX