0

Ф ормула 1 забрани на бившия световен шампион Нико Розберг да влиза в боксовете на отборите. Бившият пилот на Мерцедес, който взе титлата през 2016 г., а веднага след това се оттегли от спорта е получил забраната, защото не е ваксиниран срещу коронавирус. Розберг работи като коментатор и анализираше представянето на тимовете директно от боксовете.

Германецът обясни, че е изкарал вируса: „Преминах болестта, имам чудовищни антитела. Освен това се тествам за антитела редовно. В тези условия моят доктор ме посъветва, че няма никакъв смисъл да се ваксинирам срещу вируса.“

През 2021 г. достъчен за достъп бе само негативен PCR тест. От началото на сезона обаче всички в боксовете на Формула 1 трябва да показват сертификати за ваксинация. Издават се само специални разрешения за хора, които имат медицински причини да не се ваксинират. Според германски медии Розберг е кандидатствал за изключение, но то му е било отказано. 

RTL съобщава, че на последното състезание в Монако, където Розберг е израснал, бившият шампион се е опитал да влезе в боксовете на тимовете, но е бил спрян от охраната.