0

Г ригор Димитров си взе сбогом с Виена, след като отпадна в полуфинала от Даниил Медведев, но преди това не пропусна да отпразнува по весел начин успешния си поход в турнира и изкачването с 4 места в световната ранглиста. 

Първата ни ракета даде да се разбере, че се е наслаждавал на престоя си в австрийската столица – не само на корта, но и извън него. 

„Толкова много забава“, написа Гришо в Инстаграм. Той показа снимки от посещението си в Испанското училище за езда – най-старото в света, което тази година отбеляза 460 години и е сред големите туристически дестинации. Тук се работи само с една порода коне и испанското им потекло е определило името на училището, а ездачите се обучават само на класически дресировъчни техники. 

Преди да напусне Виена, Григор говори и за новото си сътрудничество с Дани Валверду. 

От днес българинът официално се върна в топ 30 на света и вече е под №28 в ранглистата на АТР.

Тази седмица най-успешният български тенисист в историята ще изиграе последния си турнир за сезона. Той ще участва на Мастърс 1000 в Париж в зала и в първия кръг се изправя срещу Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия. Мачът ще бъде във вторник.

От останалите българи в класацията Димитър Кузманов е №210. Той ще започне днес на чалънджъра в Бергамо с двубой срещу чеха Вит Копржива.

Адриан Андреев е 219-и, а Александър Лазаров прескочи 14 позиции до върховото за него 275-о място.

На върха продължава да са двама испанци – води младокът Карлос Алкарас пред легендата Рафаел Надал. Шампионът от Виена Даниил Медведев измести Каспер Рууд от третото място.
При дамите Виктория Томова изкачи три позиции до рекордното за нея 89-о място.

Изабелла Шиникова е №286, а третата ни тенисистка в топ 500 Гергана Топалова е с едно място напред и е на върховата за нея 309-а позиция.

В челото води Ига Швьонтек (Пол) пред Онс Жабьор (Тунис) и Джесика Пегула (САЩ). Те започват утре участие във финалите на WTA във Форт Уърт, щата Тексас.