0

Г ригор Димитров записа първа победа на турнира в зала в Марсилия, който е от категория АТP 250. Хасковлията се наложи с 6:3, 6:2 над 116-ия в света Гайс Броувер (Нидерландия) след малко повече от час игра, като по този начин си гарантира място на четвъртфиналите.

31-годишният Димитров пласира 9 аса и не допусна пробив, като спечели 33 от 36 точки при вкаран първи сервис срещу левичаря Броувер. Той поведе с 4:1 за успеха в първия сет, а във втората част реализира брейкове в третия и в седмия гейм, за да триумфира.

"Много е опасно, когато играеш срещу тенисист с неговия сервис. Но аз бях готов. Имаше няколко гейма, в които той имаше своите шансове, но аз се справих добре. Хубавото беше, че имах няколко дни, за да се аклиматизирам и да свикна с условията на корта, с настилката. Имам да изчистя още някои детайли, но съм доволен от начина, по който играя. Денят беше добър за мен и съм щастлив", коментира Григор.

С успеха той си осигури 21 385 евро и 45 точки а световната ранглиста, в която заема 25-ото място.

На 1/4-финалите Гришо ще се изправи срещу Александър Бублик, който се справи в два сета с Грегоар Барер. При евентуален успех срещу Бублик, Григор може да срещне поставения №1 в схемата Хубер Хуркач, когото победи преди няколко дни  в Ротердам.