0

Ж енският национален отбор по волейбол на България допусна втора поредна загуба на турнира в Група 6 от Лигата на нациите в София. Воденият от Лоренцо Мичели тим нямаше никакви шансове срещу европейския шампион Италия и отстъпи с 0:3 гейма (12:25, 19:25, 21:25) в третата си среща от турнира, играна тази вечер в зала "Арена Армеец".

„Лъвиците“ остават на 14-о място във временното класиране с 3 победи, 8 загуби и 9 точки, но с реални шансове да запазят мястото си в Лигата. Утре, 3 юли от 20,00 часа е решителния мач за оставането на България срещу Полша, където българските момичета трябва да гонят победа.

Все пак, дори и при загуба, България има голяма възможност да остане в най-комерсиалния турнир, но това ще зависи и от изхода на срещата между Белгия и Япония на турнира в Група 5 в Калгари (Канада), която ще се играе по същото време. Най-добрият вариант за българките е белгийките да загубят, така със сигурност ще останат в Лигата на нациите догодина.

Италия, която вече е сигурна за финалите в Анкара (Турция), се изкачи на 3-о място в класирането с 9 победи, 2 загуби и 26 точки. Утре от 16,30 часа в последния си мач "Скуадра адзура" ще играе срещу Тайланд.