0

С ветовният шампион по вдигане на тежести от Ташкент 2021 Карлос Насар ще пропусне трети пореден лагер на националния отбор, пише в днешния си брой вестник „Мач Телеграф“. След като не яви в София и на Белмекен, сега талантът от Червен бряг няма да бъде и на лагера в „Спарт палас“ край Варна, който стартира преди няколко дни. Причина за това е решение на старши треньора Иван Иванов.

„Докато срещу него върви дело, няма как да дойде на лагер, защото всичко това го разконцентрира, а и доста го ангажира. Иначе той си тренира, но самостоятелно“, заяви Иванов пред „Мач Телеграф“.

Както е известно, прокуратурата в Бургас повдигна две обвинения на Насар след пътния инцидент, при който стана ясно, че той е шофирал без книжка, а дрегер отчел положителна проба за амфетамин. Инцидентът с 18-годишния Насар е от нощта срещу 28 юли, когато полицейски патрул прави опит да спре колата му BMW7 в района на Несебър. Тъй като водачът не се подчинява на разпореждането, следва кратко преследване. Колата е спряна близо до поморийското село Каменар. Тогава младежът е тестван с дрегер за наркотици, а пробата е положителна. Той обаче отказва да даде кръвна проба. Няколко дни по-късно в интервю пред NOVA Насар отрече да е взимал наркотици, като каза че единственото вярно нещо в цялата история е името му.

Според информация на „Мач Телеграф“ Насар на два пъти се е тествал за наркотици след това, като и двете проби са отрицателни. Както е известно, имаше вариант при проверка от допинг ченгета по време на лагера на националите световният шампион да даде положителна проба и да бъде наказан. Въпреки отрицателните проби обаче засега Насар няма да влиза на лагер с националния тим, докато срещу него върви дело.
„На мен явно не ми казва всичко, което е станало край Помоприе. Но когато свърши делото, ще се разбере какво се е случило“, допълни Иван Иванов.