0

К убрат Пулев стана магистър в УНСС. От университета се похвалиха, че боксьорът е завършил успешно избраната от него  магистърска специалност „Политика и бизнес“ в УНСС.

„Той защити магистърската си теза "Динамика на политическата (не)стабилност в България след влизането в ЕС" като научен ръководител му беше доц. д-р Елена Симеонова, заместник-декан по учебната работа във факултета "Международна икономика и политика" и в.и.д. ръководител катедра "Политология", се казва в съобщението на УНСС.

Доц. Симеонова споделя, че групата, в която е бил Пулев е била много силна.

„Мога да кажа, че присъствието му действаше мотивиращо на всички . Може би повечето от тях очакваха той да се появи и после да изчезне. Но докато бяхме присъствено, той идваше абсолютно всеки ден от понеделник до петък“, разказа доц. Симеонова. 

Тя каза, че е впечатлена от начина му на представяне. По време на защитата Пулев отговорил на всички поставени му въпроси, включително и на тези, зададени от негови колеги, присъствали в залата. По думите на доц. Симеонова Кубрат Пулев бил  много изпълнителен и съвестен студент. Когато заминал за Щатите през май тази година за да се бие с американеца Джери Форест, си изпращал дистанционно разработките за отделните дисциплини.

Другата седмица Пулев ще има нов мач - реванша срещу Дерек Чисора на 9 юли в "О2 Арена" в Лондон.