0

Р ъководството и футболистите на Беласица активно продкрепят своите съграждани, които ще участват на стартиращото днес европейско първенство по билярд за юноши и девойки. Петричаните Васил Сандъкчиев и Петър Цанев ще ни представят при 17-годишните.

Председателят на Българската национална билярд федерация и на местния клуб „BO  &BO“ Георги Божков се надява Сандъкчиев да успее да спечели медал.

„Искрено се надявам да успее. Събитието, което организираме е наистина важно за града и нямаше как да се случи от последователната и постоянна подкрепа, която получаваме от общината и финансирането от кмета Димитър Бръчков. Европейското и турнира от сериите Евротур, който ще се проведе веднага след неговия край, за пръв път идват на Балканите. Готови сме с организацията и очакваме състезателите да запазят добър спомен от нашия град. Благодарение на общината ние успяваме и вече седем години поред да организираме единственият международен турнир по билярд в България заедно с Източноевропейския билярден съвет“, каза Божков, който заедно с кмета Бръчков и шефът на Европейската билярд федерация Гре Линдърс приветстваха майсторите на щеката и приятелите на този спорт при официалното откриване в „Арена Петрич“

На европейското за юноши имаме още двама представители – Костадин Григоров (17 г.) и Калин Стефанов (19 г.). Както „Мач Телеграф“ вече писа сред националите на България по билярд е и бившият футболист Милчо Макенджиев, брат на вратаря Благой Макенджиев.