0

Л юис Хамилтън обяви, че пистата в Монако тази година е „най-неравната“, на която е карал някога във Формула 1. Седемкратният световен шампион остана 12-и във втората тренировка, а съотборникът му Джордж Ръсел бе 6-и. Още от началото на сезона в Мерцедес имат проблем с това, че болидът им се тресе, но според Хамилтън ситуацията в Монако е много по-сложна.

„Има около 100 неравности само по правата. Не знам дали другите изпитват същото като нас. Това е най-неравната писта, на която някога съм карал. Прави задачата още по-трудна, защото нашата кола се тресе много. Но това е различно подскачане в сравнение с предишните състезание. Пистата го прави по-лошо. Да завършиш обиколка си е постижение. Не помня да съм изпитвал нещо такова. Все едно очите ти изскачат от орбитите“, каза Хамилтън.

Още по време на тренировката той се оплака на тима си от непрестанното тресене на болида, като обясни, че ще му трябват налакътници и че си „губи ума“.След края на тренировките Хамилтън каза, че Мерцедес няма как да се мери с Ферари и Ред Бул, а целта е да бъдат победени поне пилотите на Макларън.

Джордж Ръсел също се оплака: „Болидът постоянно се удря в земята. През целия сезон колата подскача, но тук е различно. Има места, на които гумите се отделят от земята – на пети завой предна дясна е във въздуха и ударът е толкова твърд, че и предна лява полита. Все едно правите колело.“

Квалификацията в Монако е днес от 17:00 ч., пряко по Диема Спорт 3.