0

Л юис Хамилтън заяви, че е „леко натъртен“ заради това, че болидът на Мерцедес не спира да се тресе. Седемкратният световен шампион остана едва 12-и в тренировките преди Гран при на Азербайджан в Баку, като изостана с 1,6 секунди от победителя Шарл Льоклер (Ферари).

„Леко съм натъртен, но ще ми мине. Тук скоростта на правите е сериозна, а към края на правата болидът се тресе много“, каза Хамилтън. 

Мерцедес има подобен проблем от началото на сезона, а колата не спира да се тресе. Съотборникът на Хамилтън Джордж Ръсел поиска промяна в правилата, които бяха въведени в началото на този сезон. 

„Не мисля, че е правилно да караме така в следващите 4 години или колкото остават до следващата смяна на правилата. Трябва да има разговори, защото всички сме в една лодка“, каза Ръсел. 

Почти всички отбори имат проблеми с подскачането на болидите на правите заради промяната в дизайна през този сезон, която направи колите по-тежки и по-големи и целеше да направи изпреварванията по-лесни. 

„Сега болидът е по-близо до земята, на някои завои е лудост, защото колата се удря в земята. Не е удобно да караш. Не знм какво ще е бъдещето, но не виждам как ще продължим така“, допълни Ръсел, който завърши 7-и в тренировките, на 1.3 секунди от Льоклер.

В Мерцедес очакват поредния тежък уикенд през сезона, като тимът очевидно изостава от лидерите Ферари и Ред Бул.

„Опитахме нещо експериментално в моята кола, но не се усещаше добре. Но поне опитахме. Изоставаме с 1,3 секунди или с 1,6, колкото и да е – далеч назад сме. Голяма част от изоставането е заради правите“, каза още Хамилтън.