0

Л юис Хамилтън твърди, че е станал малко по-нисъл заради тресящия се болид на Мерцедес. Подскачането на колите във Формула 1 е проблем за всички отбори от началото на сезона. Хамилтън и съотборникът му Джордж Ръсел се оплакват най-много от това, а в четвъртък международната федерация по автомобилизъм (ФИА) издаде нова заповед, с която промени правилата, за да намали тресенето на болидите, като задължи отборите да вдигнат височината на задната част на колите си. Това доведе до оплакване от шефа на Ред Бул Кристиан Хорнър, който заяви, че правилата се променят само заради Мерцедес.
Хамилтън се оплака отново от колата и заяви, че страда от постоянно главоболие заради болида си. 

„Не съм говорил със специалист за гръбначните прешлени, но усещам своите в момента. Станах малко по-нисък този уикенд, а прешлените ми не са в особено добро състояние в момента. Това не е добре в дългосрочен план. Няма нужда да получаваме дългосрочни контузии. Има много повече синини по тялото ми след състезания сега, отнема ми повече от седмица да се възстановя и трябва да правя повече. Не мисля, че има нещо общо с възрастта ми, просто натъртванията са доста тежки. Когато изпитваш удари с такава сила, както беше в предишното състезание, това е голям натиск върху врата. В последните месеци имам главоболие много по-често, не го приемам много сериозно, просто пия болкоуспокояващи, надявам се, че нямам някакви микро сътресения, не съм се преглеждал“, каза Хамилтън. 

Той не е оптимист и за чисто спортните резултати на Мерцедес, като описа болида като „най-лошия, който е карал“. Хамилтън завърши 13-и в свободните тренировки преди Гран при на Канада, на 1,294 секунди зад най-бързия Макс Верстапен (Ред Бул). Ръсел бе 7-и с изоставане от 0,844 секунди.

„За нас беше като всеки петък, опитваме различни неща, правим експерименти, нищо не работи. Като цяло нищо в тази кола не работи. Опитваме различни настройки, но нищо. За мен е катастрофа. Болидът става все по-лош и по-лош. Но това е колата за тази година, трябва да работим по изграждането на болид за следващата“, допълни Хамилтън.