0

В ластите в няколко държави в Европа са провели акция след разследване за възможни допинг нарушения в колоезденето. Общо 14 места в 6 държави са претърсени, а в акцията са се включили полицаи от Франция, Белгия, Испания, Хърватия, Италия, Полша и Словения. Претърсванията са направени между 27 и 30 юни, като са координирани от европейските агенции Европол и Евроюст. Претърсен бе и хотела на един от отборите, които участват в започващата днес Тур дьо Франс – Бахрейн Викториъс.

От Европол съобщиха, че след акцията в жилищата на няколко колоездачи и хора от екипите им, трима души са разпитани, а освен това са иззети доказателства. Добавя се още, че „координираните действия срещу употребата на забранени вещества в колоезденето“ са довели до претърсвания в хотелите на отбори от Тур дьо Франс, която започва в Копенхаген (Дан). 

В съобщението не се споменават имена на състезатели или други служители. Още в четвъртък обаче датската полиция потвърди акцията в хотела и автомобилите на Бахрейн Викториъс. Тимът бе претърсен за втори път в рамките на седмица, след като френската прокуратура започна разследване за допинг нарушения.