0

Б ългарката Гергана Топалова загуби финала на турнира по тенис на клей в Лисабон (Португалия) с награден фонд 40 хиляди долара.

23-годишната Топалова отстъпи пред номер 2 Катарина Завацка (Украйна) с 3:6, 6:2, 5:7 за 2:30 часа.

След като си размениха по един сет в решителната трета част се игра без пробиви до последния гейм, в които Завацка взе подаването на българката и с това и мача.

Топалова се утеши с 42 точки за световната ранглиста и 3257 долара, а в понеделник ще запише ново рекордно класиране в световната ранглиста.

Тя има шест трофея на сингъл в кариерата си до момента от турнирите на ITF.

Юлия Стаматова също загуби своя финал на сингъл на червен корт в Бад Валтерсдорф (Австрия) с награден фонд 15 хиляди долара.

Поставената под номер 6 Стаматова отстъпи в спорта за титлата пред третата в схемата Тамара Чурович (Сърбия) с 4:6, 5:7 за 2:15 часа на корта.

В първия сет българката допусна пробив в седмия гейм, с който съперничката й поведе в резултата. Във втората част се игра равностойно до 5:5, след което Чурович взе подаването на Стаматова и при свой сервис затвори мача.

30-годишната българка си осигури 6 точки за световната ранглиста и 1470 долара. Досега тя има три титли на сингъл в кариерата си от турнирите на ITF, една от които е в Монастир (Тунис) през месец май.

Източник: БТА