0

Г ригор Димитров спечели изключително тежък мач от полуфиналите на турнира в Марсилия, след като обърна руснака Карен Хачанов с 6:7(3), 6:4, 7:6(5).

Така първата ракета на България си осигури финал във френския град срещу местния представител Юго Юмбер, надвил по-рано първия поставен Хуберт Хуркач с 6:4, 6:4.

Победата е четвърта за Димитров в четири мача срещу Хачанов, но тя не дойде никак лесно.

“Беше тежък мач и Карен беше близо до победата – призна в интервю на корта Григор. - В първия сет правих много грешки, продължавах обаче да се боря. Даже се ядосвах на себе си, ударите ми не бяха достатъчно прецизни. Няколко топки направиха разликата в тази страхотна психологическа битка и за двамата. Той имаше  много докосвания на мрежата, но аз продължавах да вярвам и да се боря. 

Няма нито един лош играч, с който да съм играл напоследък. Този мач също беше така, но е добре, когато не играеш най-добрия си тенис, да спечелиш. 

Очаквам на финала публиката да е за моя съперник, така че сега й благодаря, че остана до края“, каза още Григор след близо 3-часовия си маратон с Хачанов.

Така Григор ще се бори утре за втората си титлата за годината след тази в Бризбейн.

25-годишният Юмбер заема 21-во място в световната ранглиста. Двамата са се срещали два пъти до момента, като българинът има две победи.