0

Т айсън Фюри получи забрана да влиза в САЩ, съобщават британски медии. Причината е отношенията му с обвинения за мафиотски бос Даниел Кинахан 33-годишният Фюри е шампион на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория, но твърди, че се е оттеглил от бокса след последната защита на пояса срещу Дилиън Уайт през април. 

„Дейли Мейл“ съобщава, че не е ясно кога е наложена забраната. От вестника са се свързали с представители на Фюри, които обаче още не са коментирали въпроса.

Боксьорът вече няколко пъти трябваше да обяснява какви са отношенията ми с Кинахан. Попитан за обвиненията, че Кинахан ръководи международна престъпна група, преди време Фюри отговори: „Това не е моя работа, не се бъркам в ничий бизнес.“

САЩ наложиха санкции на Кинахан и на свързани с него лица. Фюри работеше с компанията на ирландеца МТК, която вече прекрати съществуването си. През февруари Фюри бе сниман с Кинахан в Дубай.

„Това, че са ме снимали с него, не ме прави престъпник. Аз съм просто боксьор“, каза Фюри преди време. 

Кинахан бе обявен за главна фигура в престъпната организация от съда в Дъблин, а през април министерството на финансите на САЩ наложиха санкции както на него, така на баща му Кристи и брат му Кристи-младши. Държавният департамент на САЩ предложи награда от 5 млн. долара за информация, която може да доведе до арест на Кинахан или негов близък.