0

Т айсън Фюри няма да спира с бокса, въпреки че месеци наред твърди, че се е оттеглил. Световният шампион в тежка категория ще запази титлата на Световния боксов съвет (WBC), съобщават британските медии. От април насам Фюри твърди, че е спрял с бокса и че няма намерение да се връща, освен ако някой не му предложи 500 млн. паунда за мач. WBC му даде срок до 26 август да реши дали наистина спира, за да знае дали трябва да се организира мач за определяне на нов шампион.

Според „Скай Спортс“ Фюри вече е казал на промоутърите си да съобщят на WBC, че остава в бокса и запазва титлата си. Президентът на Световния боксов съвет Маурисио Сюлейман заяви, че „официалното решение“ е отложено за 2 септември, като са удължили крайния срок за Фюри заради убийството на неговия братовчед Рико Бъртън наскоро.

„WBC осъзнава трагедията, която се случи в семейството нa Фюри и от уважение към тяхнатa скръб реши да удължи с една седмица срока за официалното решение на Фюри до 2 септември“, се казва в съобщението на Сюлейман.

Според „Скай Спортс“ обаче Фюри вече е взел решението. 34-годишният британец иска мач за обединяване на всички титли в тежка категория срещу Александър Усик. Украинецът защити поясите на WBA, WBO и IBF с победата по точки срещу Антъни Джошуа в реванша в Джеда. След мача Усик заяви, че иска само Фюри, а в противен случай може да спре с бокса.

Промоутърите и на двамата боксьори казват, че двубоят за всички титли може да бъде направен. Алекс Красюк, който работи с Усик, заяви, че вече се водят преговори. Франк Уорън, един от двамата промоутъри на Фюри, каза, че и двамата боксьори искат мача. На същото мнение е и другият промоутър на Циганския крал – Боб Аръм.