0

Т айсън Фюри обяви, че ще се кандидатира за премиер на Великобритания. Световният шампион по бокс в тежка категория обаче няма да бърза с прехода си към политиката, а планът му е да участва в изборите през 2030 г. Фюри съобщи за намеренията си при откриването на новия му ресторант в Ланкастър. 

„Искам да благодаря на всички, които дойдоха тук. Не забравяйте да гласувате за мен през 2030 г., когато ще стана премиер на Великобритания“, заяви Фюри.

Той неведнъж е говорил за амбициите си за политическа кариера. В по-сериозен тон преди време Фюри заяви, че иска да стане депутат: „Искам да променя живота към по-добро на мястото, където живея. Вярвам, че ще успея заради влиянието, което имам върху хората.“

По-рано тази година пък бащата на Фюри – Джон, съобщи, че ще се кандидатира за кмет на Манчестър на изборите през 2024 г.

„Ще се кандидатирам, защото сегашните политици са абсолютно безполезни и мога да върша по-добра работа от тях. Така че внимавайте на изборите през 2024“, заяви Джон Фюри, но подозрително публикува съобщението си точно на 1 април.

Тайсън Фюри все още държи титлата в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC), въпреки че твърди, че е спрял с бокса. Мнозина очакват той да промени мнението си относно оттеглянето и да срещне победителя от реванша между Олександър Усик и Антъни Джошуа в двубой за определяне на абсолютен шампион при най-тежките. Преди няколко дни треньорът на Фюри – Шугърхил Стюард, заяви, че такъв мач не е изключен.

„Тайсън твърди, че се е оттеглил сега, но знам, че ще гледа реванша между Усик и Джошуа. А кой знае какво ще стане след това? Човек може да иска нещо днес, но да иска друго на следващия ден. Ако сега един човек не иска храна и не е гладен, това значи ли, че и утре ще е така и няма да промени мнението си. Ще видим какво ще се случи“, заяви Стюард.