0

С тарши треньорът на баскетболния Реал Мадрид Пабло Ласо ще трябва да се подложи на сърдечна рехабилитация и ще трябва да почива известно време.

В неделя сутринта Ласо постъпи в интензивното отделение на болницата „Моралеха“ в испанската столица след прекаран инфаркт на миокарда и катетеризация. Той започна да се чувства зле в събота вечерта и в ранните часове на неделя постъпи в болницата. Мъдро и бързо решение, което е избегнало много по-големи усложнения, отбелязват в Испания.

54-годишният специалист ще остане известно време под лекарско наблюдение в интензивното отделение на болницата, докато бъде преместен. Той ще остане в клиниката още известно време, докато му бъдат направени всички необходими изследвания за установяване на причините и степента на инфаркта. Този процес и последващото му възстановяване правят невъзможно завръщането на пейката през този сезон.

Мястото на Ласо на резервната скамейка ще бъде заето от Чус Матео, неговият помощник, който вече пое ръководството на отбора, когато треньорът даде положителна проба за коронавирус в средата на декември и ръководи тима в няколко мача.