0

О лимпийският вицешампион от Токио 2020 Фред Кърли спечели финала на 100 метра с 9.77 секунди на първенството на САЩ по лека атлетика в Юджийн, което е и квалификация за Световното първенство другия месец. То ще е на същата писта в Юджийн, в американския щат Орегон.

Кърли потвърди чудесната си форма с първо място в бягането, осигурявайки си билет за Световното заедно с подгласниците си Марвин Брейси и Трейвън Бромел, които финишираха съответно за 9.85 и 9.88 секунди.

"Всичко е въпрос на тренировки и упоритост", каза Кърли, който по-рано в полуфиналите записа най-добър резултат в света за сезона с 9.76 секунди.

Световният шампион Крисчън Коулман, който се завърна на пистата през януари след 18-месечно наказание заради нарушаване на антидопинговите правила, не бяга във финала, но получи "уайлд кард" за Световното първенство.

Мелиса Джеферсън изненадващо спечели на 100 метра при жените с 10.69 секунди. Джеферсън финишира с три стотни пред фаворитката Алея Хобс, която остана втора. Трета е Туаниша Тери с 10.74.