0

М ъжкият национален отбор по волейбол допусна втора загуба в Лигата на нациите. В мач от група 2 в Отава (Кан) тимът на Николай Желязков загуби с 2:3 (-20, 22, -16, 20, -10) от Германия. Националите на два пъти успяваха да изравнят резултата, но загубиха в тайбрек. Тимът все пак спечели първата си точка в турнира и в момента е на 12-о място в общото класиране. В първия си мач в Отава България загуби с 1:3 от Сърбия. 

Желязков заложи на стартов състав Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Аспарух Аспарухов, Мартин Атанасов, Алекс Грозданов, Светослав Гоцев и Мартин Иванов-либеро, а в течение на мача пусна по-голямата част от играчите си.

Германците започнаха мача по-добре и контролираха първия гейм, като до средата му водеха с 5 точки и не изпуснаха аванса си. Във втория България поведе с 11:6, но германците изравниха до средата на гейма. В края с успешна блокада на Алекс Грозданов и атака на Мартин Атанасов нашите взеха частта и изравниха резултата.

Представянето на българите беше на приливи и отливи, а в третия гейм Германия доминира напълно и спечели с 25:16. С добри изяви в атака и по-малко грешки, националите взеха четвъртия и вкараха мача в тайбрек. В него обаче по-големият опит на германците си каза думата и те спечелиха мача. 

Александър Николов бе най-резултатен с 23 точки, а Мартин Атанасов завърши със 17. Кристиан Фром отбеляза 21 за Германия. 

Тази вечер от 23.00 ч. България излиза срещу световния шампион Полша.