0

Е дин от най-титулованите италиански треньори Алберто Джулиани застава начело на мъжкия волейболен отбор на Хебър за новия сезон 2022-23. 

Известният специалист пристига в Пазарджик след изключително успешен сезон в Гърция, където изведе Олимпиакос до шампионската титла и златото в евротурнира Чалъндж къп. В кариерата си неговите отбори са печелили 3 пъти италианската титла, 3 пъти Суперкупата на Италия, веднъж купата на Италия, плюс CEV Къп в Европа.

В момента той води и националния тим на Турция. Джулиани говори пред клубния сайт на Хебър за избора си за новия сезон, както и за бъдещето.

"Още от първия и доста дълъг телефонен разговор с президента на Хебър усетих връзката помежду ни - споделяхме едни и същи цели и амбиции за отбора. 

Много ценя непоколебимостта отбора да се развива и да се постигат резултати. Това усетих и в президента, и в кмета на града, което ме накара да не се замисля дали да приема това ново предизвикателство. 

Всеки, който ме познава, знае, че съм много амбициозен и в Хебър няма да е по-различно. Стремежът ми ще бъде да направя силен отбор, с приятелска атмосфера и борбен дух. Това е важно, за да побеждаваме - същото направих и миналия сезон с Олимпиакос. 

Треньор съм на Турция, предстоят важни мачове на Европейското първенство, както и квалификациите за олимпийските игри, но ще имам няколко почивни дни и ще дойда в Пазарджик, за да се запозная с града, да видя залата и да се срещна с ръководството на Хебър", коментира италианският специалист.

Той говори за публиката в Пазарджик, която подкрепя местния отбор навсякъде из България.
"Знам за феновете и колко са запалени по отбора. Изключително щастлив съм от този факт, защото те ще бъдат нашия двигател и ще ни амбицират да се справяме по-добре. 

Надявам се, че ще оправдая очакванията на всички, както и тези на президента, на който искам да благодаря още веднъж, защото той повярва в моята визия за Хебър и много искаше да водя клуба. 

Обещавам на феновете, че няма да се щадя и ще работя със страст, амбиция и решителност", добави Джулиани.