0

Б лагоевград отново ще има мъжки отбор в баскетболното първенство.

Евробаскет ще започне от третото ниво, но е с амбицията да стигне до елита и дори до европейските турнири. Зад идеята стоят треньорът Николай Хаджиев, който има финансовата подкрепа в лицето на спонсора Георги Спасов.

Първата голяма крачка е ремонтът на зала „Пирин“, в която ще се водят тренировките. Инвестицията е на стойност 100 000 лева, като ремонтните дейности ще започнат още следващата седмица и се очаква да приключи до месец и половина. Ще бъде подменена настилката, ще бъдат сменени кошовете, ще бъдат монтирани и допълнителни кошове, предстои подмяна на скамейките, поставяне на ново електронно табло, както и ремонт на прозорците. Мъжкият отбор обаче ще играе мачовете си от първенството в по-голямата зала „Скаптопара“.

„Щастлив съм, че се сбъдна една моя мечта – да има мъжки баскетболен отбор в Благоевград. Тимът ще е съставен от юноши старша възраст. Те ще имат възможност да натрупат опит и да бъдат подготвени за срещите в тяхната възрастова група в първенството, тъй като там мачовете са малко“, коментира Хаджиев на пресконференция в пресклуб „България“.

В БК Евробаскет тренират над 100 деца - момчета от 8 до 19 години, както и момичета в две възрастови групи. Заедно с Хаджиев работят още двама треньори, като идеята е да бъде взет още един.

„Всеки, който иска да развива баскетбола, е добре дошъл. Но аз лично не толерирам да се живее на гърба на баскетбола. Моето желание е децата, които имат талант, да могат да останат в Благоевград“, коментира Георги Спасов, който също е играл баскетбол в ученическите и студентските си години.