0

Р ъководството на Евролигата по баскетбол за мъже обяви, че отборите от Русия няма да могат да участват още един сезон в турнира. Това утвърди на свое заседание Бордът на акционерите на организацията. Причината е продължаващата руска инвазия в Украйна,съобщава БТА.

ародния олимпийски комитет, Европейската футболна централа, Международната баскетболна централа, Международната федерация по волейбол, както и Европейската федерация по хандбал и Европейската централа по хокей на лед.

От Евролигата обявиха и пълния списък на участниците за сезон 2022/2023 и както се очакваше, двете свободни "уайлд кард" бяха връчени на сръбския Партизан и на испанския Валенсия.

18-те участници за догодина са шампионът Анадолу Ефес и Фенербахче от Турция, Реал Мадрид, Барселона, Баскония и Валенсия от Испания, АЛБА Берлин и Байерн Мюнхен от Германия, Армания Олимпия Милано и Виртус Болоня от Италия, Олимпиакос и Панатинайкос от Гърция, Монако и АСВЕЛ Вильорбан от Франция, Цървена звезда и Партизан от Сърбия, Макаби Тел Авив от Израел и Жалгирис от Литва.