0

Л егендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс става баща за трети път на 50 години, съобщи „Сън“.

Говори се, че бившата му съпруга Стейси, която се разведе с Гигс през 2017 г., е благословила връзката му със сегашната му приятелка Зара Чарлз, 36-годишен модел на бельо.

Бебето е очаквано в края на тази година.

Гигси има две деца от предишен брак, а Зара – едно.

Райън е баща на футболиста на Шефилд Юнайтед Зак (17 г.), както и на 19-годишната Либи – и двамата от брака му със Стейси Кук.

Моделът на бельо Зара - негов партньор от 2021 г. - също има дъщеря от предишен брак.

Източник довери пред „Сън“: „Райън беше нервен какво ще си помислят децата му, но те опознаха Зара през последните няколко години и наистина я харесаха. Щастливи са, защото знаят, че и той е щастлив. Започнаха да се майтапят, че му предстои да се пребори с ранното ставане и липсата на сън заради бебето.“

Според приближени на двойката връзката им е „здрава, с много обич“: „Животът им е много прост – разходки, кафе и поддържане на форма.“

Стейси, която се разведе с Гигс през 2017 г. след десет години брак, също е дала благословията си. Тя, Гигси и Зара прекараха Коледа заедно през декември 2022 г. като „смесено семейство“, потвърди източник.

„Стейси одобрява Зара“, довери той. „Тя и Райън са преживели много, но са продължили напред и тя се интересува само той да е щастлив, защото това го прави добър баща на децата им. Няма враждебност.”

През ноември Гигс отпразнува 50-ия си рожден ден с пътуване до Дубай със Зара, която го изненада с червени розови листенца, разпръснати по хотелското им легло.

Двойката живее в имение със седем спални за 2,1 милиона паунда, което Гигс купи миналата година.

Зара го подкрепи при процеса му, след като той беше обвинен в нападение над бившата си любовница Кейт Гревил и сестра й Ема по време на пиянски скандал в дома му в Уорсли, Голям Манчестър, през ноември 2020 г.

Гигс, който е голям женкар (вкара в леглото си и снаха си Наташа, съпруга на брат му Родри), бе обвинен в упражняването на контрол над Кейт по време на 3-годишната им връзка.

Съдебните заседатели тогава научиха, че Кейт го обвинява в изневяра с няколко жени, вкл. Със Зара.

Те така и не стигнаха до присъда през август 2022 г., като Райън Гигс твърдо отричаше каквото и да е неправомерно действие, и публично благодари на „моята приятелка Зара“ за подкрепата.

Той беше изправен пред повторен процес, но през 2023 г. съдия Хилари Манли каза на кралския съд в Манчестър: „Официално издавам присъди „невинен“ по всяко от трите обвинения“.

Заради първия процес Райън Гигс напусна поста си на селекционер на националния отбор на Уелс през юни 2022 г.

Миналия месец стана ясно, че той отново работи като футболен директор на Салфорд Сити.

Гигс е съсобственик на клуба от Лига 2 заедно с бившите си съотборници в Юнайтед Гари и Фил Невил, Ники Бът и Пол Скоулс.

Гигси се присъедини към Манчестър Юнайтед  като 14-годишен и под ръководството на сър Алекс спечели с „червените дяволи“ 13 титли от Висшата лига, четири Купи на Англия, три Купи на Лигата и две Шампионски лиги.