0

Ф утболистите на Манчестър Юнайтед не са вкусвали пудинг или сладкиши от мига, в който на „Олд Трафорд“ се завърна Кристиано Роналдо, пише в. „Сън“. Причината? Съотборниците на 36-годишния португалец се страхуват да не попаднат на мушката на Кристиано, който е маниак на тема диети и здравословен начин на живот.

Това сподели 38-годишният резервен вратар на „червените дяволи“ Лий Грант, а централният защитник Ерик Байи потвърди. На въпрос Попитан от за подкаста Poet & Vuj дали играчите на Юнайтед ядат десерти, защитникът на Кот д'Ивоар отвърна: „Не, спряхме! Всички играчи спряха, защото е добре, понякога трябва промяна. Защо Роналдо е най-добрият от много време? Тялото ти, трябва да се грижиш за него“.

Лий Грант призна, че той и съотборниците му са шпионирали какво яде Роналдо в хотела през нощта преди мачовете. След като разбрали, че в чиниите пред него има киноа, авокадо и варени яйца, нито един от тях не е посмял да посегне към десерт след хранене .



„Приключвате вечерята си и обикновено в петък вечер остават някои неща като ябълков пай, шоколадови сладкиши“, разказва Грант. „Казвам ви – сега нито един играч не докосва пай, крем, нито един не отиде да си вземе сладкиш.

Бяхме седнали на масата преди мача и веднага едно от момчетата ми каза: „Какво има Кристиано в чинията си?“

Замислихме се, че неговата очевидно е най-чистата и здравословна чиния, която можете да си представите.

Просто ме разтърси как нито един играч не стана, за да вземе онази нездравословна храна, която беше изложена.“

Роналдо е известен с железния си режим, който включва диета, богата на протеини. „Сън“ припомня, че 5-кратният носител на Златната топка, освен над 1000 коремни преси дневно, се храни до 6 пъти на ден, като набляга на рибата като основен продукт в диетата си, особено предпочитани са риба меч, риба тон и задушена треска.

Той също така смята пилето за „вълшебно“ поради високото съдържание на протеини и ниско съдържание на мазнини, и често яде шунка и сирене, и нискомаслено кисело мляко за закуска.

По собствените му признания Кристиано изпитва най-голяма вина, когато се изкушава да похапне пица със сина си. Роналдо също много държи на здравословния сън – поне 8 часа през нощта, като понякога му се събират до 5 дрямки на ден.