0

Р обот смаза работник след като го обърка със зарзават. Инцидентът е станал във вторник вечер в компания за роботика в Южен Кьонсан, Южна Корея.

Жертвата е била изпратена да провери сензорите на робота в центъра за дистрибуция на селскостопанска продукция. Докато той извършвал инспекцията машината, която вдигала кашони с чушки и ги премествала върху транспортна лента го за сграбчила ръката и го притиснала към поточната линия, смазвайки лицето и гърдите му.

КРАЙ НА ПОДМАЗВАНЕТО: Компания назначи робот за изпълнителен директор (ВИДЕО)

От полицията изясняват, че най-вероятно става въпрос за повреда в робота, който идентифицирал мъжа като кашон със зарзават. Според южнокорейската информационна агенция Yonhap пострадалият е бил откаран в болница, но по-късно е починал.

Служителите на реда са в процес на разследване на ръководството, носещо отговорност за безопасността на обекта, за евентуална небрежност при изпълнение на задълженията си.

МЪСК предупреди за огромна ЗАПЛАХА! Ще заличи ли изкуственият интелект човечеството...

След злощастния инцидент служител на експортния селскостопански комплекс "Donggoseong", който е собственик на завода, в изявление призова за създаване на "прецизна и безопасна" система. Стана ясно още, че починалият е попълнил предварително формуляр за провеждане на тестовете, първоначално планирани за 6-и ноември, но впоследствие отложени заради докладвани проблеми със сензора на машината убиец.

ЗЛОБАТА НА МАШИНАТА - робот сграбчи и счупи пръста на 7-годишен шахматист по време на партията между тях в Москва

НОВА ЗАПЛАХА: Изкуственият интелект може да ни убие със смъртоносен вирус

ПЕС ПАТРУЛ НА ЖИВО: Kучета роботи стават полицаи

СЪВСЕМ ИЗТРЕЩЯ: Жена се отказа от мъжете, венча се за робот и забременя!

* Източник: DailyMail