0

С абрийн починала, преди да успее да погледне бебето си в очите и да я прегърне.

Младата майка е износила детето си седем месеца и половина. Тя живяла в постоянен страх, но се надявала на късмет и семейството ѝ да издържи до края на войната в Газа.

Този късмет изчезнал, когато започнали обстрели и експлозии към полунощ на 20 април.

Кои са иранските „зъби“, захапали Израел?!

Израелците хвърлили бомба върху дома на семейство Ал-Сакани в Рафах, където Сабрийн, заедно със съпруга си и другата дъщеря на двойката - тригодишната Малак - спели.

Сабрийн претърпяла тежки наранявания и починала, както и съпругът ѝ Малак, но бебето било все още живо в утробата на майка си, когато спасителните екипи стигнали до мястото.

Те бързо откарали Сабрийн в болницата, където лекарите извършили спешно цезарово сечение, за да изродят детето.

Сабрийн не могла да бъде спасена, но лекарите се опитали да реанимират бебето, като леко потупвали гърдите ѝ, за да стимулират дишането. В дробовете ѝ бил вкаран въздух.

ИЗВЪНРЕДНО! Иран нападна Израел! (ВИДЕО)

„Тя е родена с тежък респираторен дистрес“, каза д-р Мохамед Салама, ръководител на спешното неонатално отделение в болница Emirati в Рафах.

Но бебето - което тежало само 1,4 кг - оцеляло след изпитанието на раждането си.

Лекарят написал „бебето на мъченица Сабрийн ал-Сакани“ върху парче хартия и го прикрепил към тялото ѝ. След това я поставили в кувьоз.

„Можем да кажем, че има известен напредък в нейното здравословно състояние“, посочи д-р Салама, предаде Би Би Си.

Лекарите очакват тя да остане в болница до месец.

Бебето няма родители, които да го кръстят. Нейната мъртва сестра Малак искала да я наричат ​​Рух, което означава душа или дух на арабски. Но тя е наречена Сабрийн в памет на майка си.

Оцелелите членове на семейството се събрали в болницата.

БЕЗПОЩАДНО: Израелски дрон ликвидира зам.- шефа на "Хамас"

Бабата на бебето по майчина линия, Мирват ал Сакани, говори за "несправедливостта и клеветата" на случилото се с хора, които "нямат нищо общо с нищо".

Чичото на бебето Рами ал-Шейх каза, че баща й е работил с него като бръснар.

Бабата на Сабрийн по бащина линия, Ахалам ал-Курди, обеща, че ще отгледа детето. 

Управляваното от Хамас министерство на здравеопазването в Газа казва, че от 34 000 души, убити в Газа от началото на войната на 7 октомври, поне две трети са жени и деца.