0

- Здравейте, Илиян! Преди броени дни празнувахте рождения си ден, разкажете ни как прекарахте празника? 

- Мога да кажа, че това ми беше един от най-семейните рождени дни. Събрах най-близките си хора, с малки изключения, които не можаха да дойдат. Бяхме в много хубав ресторант на кея в Созопол. Прекарахме си много уютно и спокойно заедно с любимата ми жена, семейството и най-близките ми хора. 

- Като разказвате за семейното събиране, това означава ли, че мина времето на шумните купони и големи партита за вас? 

- Относително е, но при мен мога да кажа, че наистина мина времето на шумните празненства, разбира се, изключения правят участията ми, на които обичам да има колкото се може повече хора. За личните си празници се наслаждавам повече, когато атмосферата е по-спокойна. 

- Голяма част от лятото прекарахте на морето. Вие като човек, на когото работата му е по заведения, как оценявате сезона тази година? Появиха се слухове, че има отлив от Българското Черноморие, какво е вашето мнение? 

- В началото наистина мога да кажа, че беше по-слабичко, но в средата на юли сякаш се подобриха нещата и виждам все повече хора в заведенията. Аз винаги съм на мнение, че всяко зло е за добро и не бива да се оплакваме. Имаме страхотна природа, страхотно море, но смятам, че трябва да се грижим повече за родината си и като цяло да обичаме България. Надявам се искрено следващата година все повече българи да останат на нашето си море, имаме прекрасни плажове и страхотни заведения за едно добро изкарване. 

- А самите хора по участията весели ли са? Има ли я енергията за парти и купон? 

- Да, много са весели, забавляват се от сърце, предимно млади хора идват на участията ми. В интерес на истината ми направи впечатление тази година, че хората на средна възраст бяха много малко.

- Вие имате много участия и извън границите на България. Спокойно можем да кажем, че сте един от най-честите гост-изпълнители на българската общност и в Лондон, и в други точки на Европа. По-различна ли е българската публика в чужбина? 

- Първо искам да благодаря, че винаги съм посрещан с много любов от българите в чужбина. И да, разбира се, че има разлика, носталгията там е много голяма. Винаги когато отида, първо ме питат как е в България, по-добре ли са нещата. Много от тях споделят, че искат да се върнат, но вече по някакъв начин са се установили зад граница. Аз им казвам, че в България си ни е много хубаво. Да, има неща, които не са окей, но ние сме хората, които трябва да се борим за нашата държава. 

- Да ви върнем малко на родното Черноморие, има ли някоя забавна случка, която искате да споделите с нашите читатели?

- Не мога да си спомня за конкретен случай, но мога да ви кажа нещо забавно. За три месеца на морето все още не съм ходил нито на плаж, нито съм се потопил във водата. Принципно всичките хора около мен знаят, че обичам да плажувам, но тази година някак все ми се разминава. 

- Все пак ще успеете ли да си откраднете малко време за почивка? 

- Да, планирал съм в началото на септември да отдъхнем със семейството ми за няколко дни. Планирам да бъде извън България. На тази почивка искам също така да презаредя и да имам вдъхновение за зимата, да творя и да създавам хубави песни. Пее ми се за любов, на тази вълна съм. 

- Смятате ли, че всичко, което изпеете, по някакъв начин чертае и личния ви път? 

- Аз изпях живота си, затова вече много внимавам, като подбирам песните. Точно поради тази причина последното ми парче „Черна рокля“ го направихме да е весел припевът, за да е съвсем друго посланието, тъй като в началото отиде много драматично. 

- Като стана дума за новото ви парче, това е песен, която се запя на първо слушане от феновете ви и буквално за часове направи хиляди гледания. За съжаление обаче явно от недоброжелатели ви е хакната и свалена. Важно е да кажем, че вече отново е онлайн, но вие самият как приемате подобни нелоялни постъпки? 

- Щастлив съм, че парчето вече отново е достъпно за всичките ми фенове и им се извинявам за станалото. Не бих искал да коментирам негативни теми, смятам, че всяко зло е за добро и никой не може да ми отнеме любовта на моите почитатели. 

Вляво: В къщата на Баба Ванга. Вдясно: Морето го зарежда.

 Вляво: В къщата на Баба Ванга. Вдясно: Морето го зарежда.
Instagram

- Разкажете ни малко за създаването на самото парче? 

- Това е песен на тандема Цветан Спасов и Георги Куртев, които се събраха отново след 12 години. Те са хората, които създадоха емблематичните хитове „Тупалка“, „Палатка“, дуетите ми с Анелия и още много от моите хитови парчета. Щастлив съм, че Цецо почувства, че отново иска да твори, обади ми се и така започна всичко. Смятам, че създадохме едно страхотно парче, но финалната дума винаги има публиката. Искам да благодаря на екипа ми за отговорността и любовта, които дават в работата. За мен е много важно да се прави всичко с любов. Хората харесаха много и видеото, поздравяват ме. Клипът е дело на режисьора Рик, оператора Ники Скерлев, стилиста ми Стоян Апостолов - Стоянски.

- Във видеото участие взима и риалити героинята Валерия. Как се сработихте с нея? 

- Много бързо, тя е мило и добро момиче, почувства песента и изигра себе си. Не е влизала в никакви роли. За мен е важно песните ми да се чувстват. 

- В сезона на риалити форматите виждате ли се в някое риалити? Кое ви е интересно?

- Аз съм се насочил към духовното. Търся истината, търся природата, търся нови други хора, от които да уча. Искам да разбера защо съм тук и да черпя хубава енергия. Зареден съм и искам да дарявам близките си с любов. Няма много време да гледам телевизия. Но предаването, което ми допада чисто енергийно, е „Забраненото шоу на Рачков“. Забавно е. За мен е важно да запазим детското в себе си. Освободен си в това предаване, а игрите често те връщат в детските ти години.

- През миналата година взехте участие като актьор във филма „Чалга“. Хареса ли ви и бихте ли играли нещо друго, защото в „Чалга“ играете себе си. 

- Твърдо да! Това е нещо, което няма как да опиша с думи. Тук е моментът да ти благодаря на теб и на Мариан за възможността да участвам. Показахте част от живота ми и мен такъв, какъвто съм. С голяма любов бих участвал пак. Харесвам киното и винаги съм го искал. 

- Казвате кино, а мислили ли сте за участие в телевизионен сериал? 

- Може, може, да, защото това би било за мен нещо ново и би ми било интересно да се впусна в подобно предизвикателство отново.

- Знам, че обичате да ходите и по свещени земи. 

- От доста време си имам наши любими учители, посветени в енергията. Един от най-големите е Петър Дънов, който е дал много на целия български народ. Харесва ми много да се срещам с хора, които служат на Бога и на истината. Аз от дете го харесвам, но сега още повече. Срещам се с много хубави чисти хора, черпя хубава енергия. То е един много голям пъзел, аз като взема оттам, и после дарявам моето семейство и феновете ми с хубава енергия. 

- Как се зареждате? 

- Аз черпя енергия от феновете си, като ги дарявам с любов и те ме даряват. Но има момент, в който обичам да остана сам със себе си и със създателя. И си имам мои свети места, които посещавам. Оттам се вдъхновявам и черпя енергия. В момента съм в Бургас. Много ми харесва Морската градина и ми е приятно, като ме спират феновете. 

- А има ли места, на които чисто енергийно усещате, че не са вашето място?

- И хората, и местата усещам в такъв момент - или се смачквам, което е рядко, или гледам да се махна оттам по най-бързия начин.

- В среда с толкова много интриги и завист как успявате да останете себе си и да се съхраните?

- Някак си през годините колегите са се научили, че не съм човек, който обича клюки и интриги, и затова и не ме занимават с подобни неща. Много от тях си споделят, но  знаят, че няма да ги разнеса или да се възползвам от нещастието им. Не ме храни това нещо. Мога да дам съвет, ако нещо си преживял подобно на мен. Макар че при всеки е различно. Не знам дали мога да помогна. Но като цяло е трудно. Обърнал съм внимание на други, че когато човек е с чисти намерения и чувства, усмихнат и в настроение, пръска любов и тогава негативната енергия се разтапя. И това съм го виждал с очите си. Случвало ми се е и едното, и другото. Когато съм със слънчевата си енергия, дори и да има хора с лоши мисли и чувства, изчиствам ги и тях и отключвам божественото. 

ТОВА Е ТОЙ:

  • Роден е на 8 август 1982 г. във Велико Търново 
  • От 14-годишен работи с оркестри по заведения и сватби 
  • Звездата му изгрява с емблематичния хит „Честит рожден ден“, а цяла България го заобича с хита му „Тупалка“
  • Част от трио „Бик“ с колегите си Константин и Борис Дали
  • Изгрява в киното с роля във филма „Чалга“