0

Е дин от най-лиричните млади гласове в родната поп музика – Kris Gran, е готов с дълго работения си и дълго очакван дебютен албум. Той носи името „Две сърца“, което идеално обединява песните в него, посветени на любовта. Албумът „Две сърца“ ще направи своята премиера на 18 октомври, когато Kris Gran ще го представи с концерт на живо в столичния бар „Петък“.

„Две сърца“ съдържа 9 песни, в които поп стилът се смесва приятно с хип-хоп, регетон, диско и дори по-твърдо звучене. „Парчетата разказват различни истории. Някои от тях са излезли от фантазията ми, а други - от реални случки в моя живот“, споделя Kris Gran, който е автор на музиката и текстовете на всичките си песни. Този дебютен албум взема заглавието си от едноименния сингъл „Две сърца“, който съвсем скоро ще направи премиера и с клип.

Част от парчетата в тавата, като „Червена луна“ и „Всичко ще дам (You Got Me Like)“, са добре известни на почитателите на родната поп музика. В „Две сърца“ влиза и дебютният сингъл на Kris Gran “Завинаги”, който той записа с Влади Ампов-Графа в Monte Music веднага след излизането си от „Гласът на България“ (2017), където стана всеобщ любимец. Песента обаче е с чисто ново звучене и е преобразено напълно с включването на дуото „Димитър & Христо“ и вокален ансамбъл "Фортисимо" с диригент Милена Добрева. Димитър дава глас и в парчето „Всичко ще дам“, а талантливата Миглена Русева от трио „Тринити“ пее заедно с Kris в „My Heart Belongs To You“.

По аранжиментите в „Две сърца“ Kris Gran работи с китариста Христо Нейчев и басиста Емилио Мархолев, с които излиза и на сцена за концертите си. Те взимат участие и в записите, заедно с Димитър Атанасов, Николай Тошев, Юлиан Янев, Ина Мархолева, Христо Младенов, Николай Костадинов. Албумът е записан в Sing Song Studio и Renewsound Studio, а мастерингът е дело на JJ mastering - Юлиан Янев.

„Две сърца“ е реализиран с финансовата подкрепа на Община Бургас, а концертът в столичния бар „Петък“, с който Kris ще представи на живо дебютния си албум е с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".

Kris Gran e от Бургас и от 6-годишен свири на пиано, а когато е на 9, баща му започва да го учи на китара. След като спечели сърцата на всички любители на музиката с участието си в „Гласът на България“ през 2017 г. в отбора на Графа, той завърши “Поп и джаз пеене” и "Педагогика на обучението по музика" в Консерваторията.