1

К ралското семейство ще се сблъска с нова атака под формата на мемоарна книга на Меган Маркъл, съобщи „Дейли Мейл”.

След като двойката Меган и Хари отправи залп от взривоопасни твърдения в неотдавнашния си сериал по Netflix, новата автобиография на принц Хари "Spare" се очаква да предизвика още повече полемики.

Обвиненията в сериала в расизъм и несправедливо отношение към Меган накараха кралското семейство да изпадне в криза, а ситуацията изглежда сигурна, че ще се влоши с публикуването на книгата на Хари след девет дни.

Сега обаче се появи информация, че Меган ще издаде свои собствени мемоари.

Според един от източниците, херцогинята на Съсекс "обмисля да разкаже напълно откровено за престоя си в кралското семейство... и да не остави камък върху камък".

Съобщава се, че през 2021 г. двойката е подписала договор с издателство Penguin Random House за издаване на четири книги.

Твърди се също, че принц Хари е получил аванс от 20 млн. долара за книгата „Spare”. Меган вече издаде детската си книга „The Bench” със същото издателство и се говори, че двойката работи по "уелнес" книга. Сега се смята, че мистериозната четвърта книга ще бъде автобиографията на Меган.

Един мемоарен бестселър би поставил Меган в добре отработената американска политическа традиция, на фона на многото спекулации, че тя може да има амбиции за изборна длъжност, като се имат предвид откровените ѝ възгледи за правата на жените и други въпроси.

Холивудски агент заяви пред The Mail on Sunday: "Честно казано, бих се изненадал, ако Меган не публикува собствената си история. Очевидно е, че принц Хари има шанс да разкаже своята, но нейната е също толкова завладяваща. Колко актриси се омъжват за принц?

Източникът добави: "Ако тя крие политически амбиции, това би имало още по-голям смисъл", като посочи, че преди да започнат да се борят за Белия дом президентите Клинтън, Обама и Тръмп са написали книги, в които са изложили своите убеждения.

Херцогинята, която е демократ, се сближи с американската "политическа кралска фамилия" Кенеди и миналия месец беше удостоена заедно със съпруга си с награда от организацията с нестопанска цел за човешки права "Робърт Ф. Кенеди".

Ръководителят на организацията Кери Кенеди - племенница на бившия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди, заяви, че Съсекс са получили наградата за позицията си срещу "структурния расизъм" в кралското семейство.

Меган е и добра приятелка на феминистката икона Глория Стейнъм, която все още е тясно свързана с либералната политика. Приятелка на Стейнъм заяви: "Меган има силни възгледи, които до голяма степен съвпадат с тези на Глория по отношение на социалната справедливост и правата на жените. Глория я окуражава да изрази мнението си".

Някои обаче предупредиха, че Съсекс може да са застрашени от прекомерното си излагане на показ.

Един от високопоставените холивудски мениджъри каза: "Имахме интервюто с Опра Уинфри, след това сериала на Netflix, а сега имаме и книгата на Хари. Трябва да се запитате дали светът наистина има нужда да чуе историята на Меган точно сега? Ако аз я съветвах, щях да я предпазя от прекалено бързо издаване на книга, защото има реална опасност хората да започнат да изпитват "умора от Съсекс".

"Настъпва момент, в който хората могат да решат, че са чували едни и същи истории твърде много пъти. На някакъв етап трябва да се промени разказът и да се съсредоточи върху бъдещето, а не върху миналите прегрешения.

Междувременно за книгата на Хари се казва, че е написана със "сурова, безпощадна честност".

Херцогът ще започне рекламна кампания следващата неделя с интервю за водещото американско предаване "60 минути".

Той ще бъде интервюиран и от Том Брадби по ITV в Обединеното кралство.