0

К расавицата с украински корени Елизабет Кравиц се окичи с титлата „Мис България“ и така само на 17 сбъдна една своя мечта. Дни преди финала на националния конкурс Елизабет успя да разбие конкуренцията на престижния „Мис Варна“. Тази титла пък я изправи пред първото й голямо предизвикателство, тъй като вълна от негативни мнения заляха новината за успеха й именно заради украинската й жилка. “Чувствам се не на 100, а на 1000 процента българка“, каза пред „Телеграф“ хубавицата. Обяснява си лошите коментари по-скоро с това, че хората са си мислили, че тя е една от придошлите у нас с бежанската вълна заради войната в Украйна преди 2 години. “Аз живея във Варна от много малка. Преместихме се във Варна, когато бях 6-7-годишна. Тук са ми всички приятели, училището ми е тук и аз наистина приемам България като моя родина”, разказа още тя.

ГОЛЯМАТА КОРОНА: Украинката Елизабет стана "Мис България" (СНИМКИ+ВИДЕО)

Роднини

Самата Елизабет сподели, че с Украйна я свързват само родителите й. Баща й е наполовина евреин, половин украинец, а майка й половин украинка, половин българка. Кравиц се ражда в Израел. Спомени обаче няма нито от там, нито от Украйна. Последно е ходила да види роднините си в Киев преди пет години. “Там живее семейството от страна на баща ми”, сподели Елизабет. Украински не говори, само руски. Войната в Украйна е засегнала и нейните роднини, които са там чисто житейски, но нея и семейството й, които от години са във Варна, не са усетили негативите й. Разбира се, като една мис и Елизабет има позиция по отношение на случващото се в Украйна. Макар и още ученичка, тя смята, че от войната страдат всички. “Мнението ми е, че войната е на политиците, не на народите.“

Грим

Мечтата на Елизабет е да стъпи на световния моден подиум. “След спечелването на короната мисля, че вече съм с една крачка напред“, обясни тя. Вече има сключени няколко рекламни договора, предстоят й филмови кастинги, фотосесии и всякакви други. Любовта към модата и желанието да моделства се появява някъде преди 4 години. “Мисля, че по някакъв начин и спортните танци са се отразили за това мое желание. В танците освен спортните умения, разбира се, са важни артистичност, поведение, осанка, начинът, по който се движиш. Там винаги сме с грим. Тоалетите са уникални и по някакъв начин модата е естествено продължение на това”, обяснява Елизабет. Когато е само на 13, решава да се запише на курс за модели. “Баща ми и майка ми винаги са ме подкрепяли. Когато реших да се запиша на курса, родителите ми провериха всички агенции във Варна, така се опряхме на тази на Мира Матеева”, добавя още тя. Когато минава целия моделски курс, Мира й предлага да участва в „Мис Варна“ през 2019, когато е само на 13 г. “Реално аз участвам на „Мис Варна“ сега за 2-ри път. Преди 4 години обаче по-скоро го направих за придобиване на повече сигурност“, споделя Мис България. Дори и тогава Елизабет става победителка в интернет гласуването и зрителския вот.

Изненада

В последното издание на „Мис Варна“ тя обира всички овации. Не само на публиката, но печели вниманието на журито. Лошите реакции след спечелването на титлата не успяват да й повлияят. Помага й силната психика, която има благодарение на спорта. Не само това, вместо да се притесни или дори да се откаже от участие в големия финал, тя се събира и заминава на подготовка.

Среща се с другите участнички за първи път в хотела в Банско, където е подготовката. “Първото ми впечатление беше, че момичетата са много мили и всяка една е красива посвоему. Това обаче определено се промени и последния ден маските паднаха. Видяха се доста лицемерие и завист дори от някои момичета. Имаше едно оглеждане. Сприятелих се само с Мис Велико Търново, с нея си станахме близки, имаше какво да си говорим и беше от малкото, които ме поздравиха, след като спечелих”, споделя Елизабет. Била много изненадана, че след като грабнала короната, само 2-3 от другите претендентки я поздравили и прегърнали, мисля, че това, че бях естествена и уверена в себе си, че се усмихвах и със самочувствие бяха нещата, които ме направиха победителка, мисля, че нямах конкуренция в това отношение, споделя миската. Най-спокойна била в тура по бански, любим й е този с официалните, а най-много я затруднило първото излизане с артистичен костюм от Холивуд. “Не знам от кой филм беше, но беше много тежък и се ходеше трудно с него по сцената”, разказа Мис България.

Уроци

Всичките й съученици от гимназията във Варна се зарадвали на успеха й. “Писаха ми, обаждаха ми се мои приятели от училище. Госпожата по музика ми се обади и също ме поздрави за короната”, разказа още тя. В училище любимите предмети са й езиците, целта й в момента е да завърши успешно и да развие моделската си кариера. “Няма да бъда на първия учебен ден. Точно тогава имам рекламна фотосесия, която е важна за мен, но след това ще наваксам с уроците”, сигурна е миската.

Гадже

“Нямам време за гаджета, имам прекалено много ангажименти след конкурса и мисля да се съсредоточа върху това“, споделя тя. След титлата предложенията за реклами буквално валят. Това със сигурност е доказателство за красотата на нашето момиче. Мечтае за кариера на модел в чужбина и няма какво да я спре.

Обича да язди коне с мама и татко

Когато й остане време, обича да ходи с родителите си на езда. Това я успокоява. Със семейството й често си организират почивки заедно. За съжаление напоследък все по-рядко й остава време за това. Красавицата разказва, че е отраснала в сплотено и задружно семейство. Майка й е посветила живота си на нея и брат й, а баща й развива собствен бизнес у нас.