0

- Вики, честито. Новото ви парче How to Ruin a Life е страхотно! За какво разказвате в песента и каква е нейната история?

- Благодаря за хубавите думи. Много съм щастлива колко много подкрепа и любов получава How to Ruin a Life. Песента е промяна в моя музикален стил. Артистите трябва да се развиват и това съм си поставила и аз като цел. Песента създадохме в онлайн сесия и съответно пътувах до Стокхолм, за да я запиша.

- Парчето е по-различно от предишните ви. На какво се дължи тази промяна в звученето?

- Различното в тази песен е, че е по-бърза, с поп рок звучене. How to Ruin a Life е музикален експеримент за мен, но в същото време не изневерявам на вокалния си стил. Мисля, че показвам една друга "Виктория" с тази песен, която винаги е била в мен, но най-накрая се осмелявам да я покажа на света.

- How to Ruin a Life в превод от английски звучи като съвет - как да развалим живота на някого. Възможно ли е да го направиш и защо понякога хората го правят?

- Решенията, които взимаме в живота си, и отношението ни към близките ни хора имат голям отпечатък върху нашата карма. Затова и е важно какво обещаваме на човека отсреща. How to Ruin a Life не е съвет, а предупреждение.

- Вие самата била ли сте на мястото на лиричния герой?

- Мисля, че всеки поне веднъж в живота си е преживявал подобно нещо. Доказателство за това са коментарите в YouTube под песента - има толкова много хора, които се припознават в историята. How to Ruin a Life няма за цел да поставя в центъра чувството на това, че си жертвата, а да бъде пречистващо преживяване. Отърсване от негативната енергия. По същия начин хората ходят в гората и крещят с цяло гърло - за да се освободят от тежестта.

- За обложката на How to Ruin a Life вие си партнирате с един от най-желаните български мъже - Филип Буков. Разкажете ни за този избор на актьор. Получи ли се сценичната химия?

- Филип е страхотен актьор, но преди всичко - невероятен човек. Много съм му благодарна, че се съгласи да бъде мой екранен партньор на фотосесията за обложката на песента. Харесвам "Татковци" и ми направи впечатление колко отличителна и забавна роля има в сериала. Мисля, че се получи една много интересна фотосесия. И доста различна за мен.

- Как преминаха снимките, на моменти изглеждат много горещо?

- Това беше може би най-спокойната ми фотосесия досега. Може би причината е в хората, с които работих - фотографа Лора Мушева, стилиста Антония Йорданова, гримьора Анна Андреева. И, разбира се - Филип като актьор, който ме предразположи много, за да съм по-отпусната на снимките.

- На някои от кадрите вие сте на мотор. Откъде се появи тази страст към екстремното?

- Винаги съм харесвала моторите. В тях има огромна свобода. И са голямо предизвикателство, особено за една жена шофьор. Тежки са, карат се трудно, но дават стабилност. В момента карам курсовете и съм много щастлива. Няма да лъжа - трудно е, но съм си го поставила като задача.

- Живот и здраве, ако изкарате курсовете, бихте ли си купили превозно средство на две колела и да се придвижвате с него?

- Да, много ще се радвам да мога да се придвижвам с мотор из София. По време на снимките се влюбих в един модел на „Хонда“. Това всъщност е моторът от фотосесията. Много е отговорно да се кара мотор, обаче и първата ми задача ще е да изкарам курсовете и да придобия увереност. Много ме радва, че виждам и доста други жени, които карат курсове за мотор.

- Феновете изненадаха ли се от новото ви амплоа? А близките?

Феновете определено се изненадаха да ме видят в поп рок визия и на мотор. В бъдеще се надявам да правя още по-дръзки неща. А близките ме познават добре и са добре запознати с другата Виктория. Мисля да я показвам все по-често и на феновете си.

- Къде ще представите песента на живо за първи път?

- За първи път изпях How to Ruin a Life на София Прайд 2022 на 18 юни пред близо 12 000 души. А до този момент я бяха чули по-малко от 10 човека. За първи път направих нещо такова. Месец преди официалното представяне на песента си да я изпълня пред публиката. И, честно казано, ми хареса, защото реакцията беше невероятна. Това дава още по-голяма увереност на мен и екипа ми, че е правилното парче. Изпях песента и в Бургас на турнето Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2022 на 7 юли. Получих много комплименти от колегите, които също са част от турнето и, разбира се, публиката избухна истински. Нямам търпение да я изпея отново на следващата дата от турнето на 10 септември в София, на площад „Батенберг“.

- С какво публиката в чужбина е по-различна от тази в България? И вие самата къде се чувствате по-комфортно?

- Чувствам се комфортно и в България, и в чужбина. Българите сме по-резервирани и по-обрани в реакциите си в началото, но след като опознаем артиста на сцената, сме много подкрепящи. Което има и своите плюсове, особено ако веднъж спечелиш публиката си. Пея за трети път на София Прайд и всяка година тя ме приема все по-добре. Очакват ме на тази сцена. Публиката на Прайда е страхотна. Много обичам да пея пред международна публика, особено в Испания. Тази година имах възможност да пея в Мадрид пред 10 хиляди души и получих толкова много любов.

- Според вас по-важно ли е да сме харесвани първо в България, а след това в чужбина?

- Българската публика е нашата родна публика. И е важно като артисти да полагаме усилия да създаваме силна връзка с нея. Истината е, че когато пееш на английски, както аз, е една идея по-трудно. Но това е моята музика и моят стил. Това съм аз. Смятам, че давам нещо по-различно на българската аудитория. И това се оценява. Аз гледам и навън - към публиката в Испания, Великобритания, Швеция, Дания. Труден е балансът, защото изисква много енергия.

- Колегата ви Стефан Илчев обяви преди седмица, че ще търси успеха си на международната сцена, разочарован от сцената в България. Какво е вашето мнение?

- Всеки има правото да търси щастието си и да направи избор къде и как да се развива като човек и професионалист. Дори да живееш в чужбина - пак можеш да продължаваш да твориш и работиш в България. И обратното - това, че живееш в България, не означава, че не можеш да имаш международна кариера.

- Вие самата мислила ли сте да напуснете България?

- Не, аз обичам много България и това е моето място. Не е лесно, но съдбата е избрала да се родим тук. И ще продължавам да се развивам тук, а светът е по-близо от всякога. Аз работя с автори на музика и текст от Швеция, Австрия, Великобритания, САЩ.

- Как се отразява музиката на личния ви живот и помага ли ви в трудните моменти, които преживяхте наскоро?

- Да, музиката е моето лекарство. Последните две години бяха много трудни за мен и музиката ме спасява. Радвам се, че и моята музика помага на хората. Това е голямо признание.

- Какво ви предстои до края на годината?

- Работя усилено по промото на How to Ruin a Life. Много вярвам в тази песен. И се надявам, че до края на годината ще успеем да снимаме музикалното й видео. Предстоят ми две международни участия - в Португалия и Дания. И няколко в България.

- Вие сте един от най-харесваните и обичани изпълнители, представяли България на „Евровизия“. Липсва ли ви това време?

- Много ми липсва. Невероятно е чувството да имаш такава голяма цел и да работиш всеки ден за реализацията й. Възможностите, които дава „Евровизия“, са несравними и се надявам да има силно българско участие през 2023 г. Участието в нещо толкова голямо е екипна работа. А това да пееш пред 200 милиона зрители, които те гледат на екрана в тези три минути на сцената, е неописуемо.

- Какво научихте от конкурса и бихте ли се пробвали отново?

- С правилната песен и екип - да, бих участвала отново. Но има много други талантливи артисти и смятам, че първо те трябва да получат своята възможност да се качат на тази сцена. Моят съвет към тях е да се обградят от хора, с които гледат в една посока, и хора, които знаят къде отиват.

- За какво мечтае Виктория Георгиева?

- Мечтая близките ми да са здрави. Мечтая да прославям България като артист. Мечтая да пея на големи сцени.

- Какво пожелавате на читателите на "Телеграф"?

- Пожелавам на читателите на "Телеграф" най-вече да са здрави. Няма по-важно от това. И да прекарват повече време с близките си хора. Животът е кратък и няма по-важно нещо от семейството.

Това е тя:

Родена е на 21 септември 1997 г. във Варна

Започва музикалната си кариера в четвърти сезон на телевизионното шоу X Factor

На 25 ноември 2019 г. е избрана да представя България на „Евровизия 2020“ в Ротердам, като тогава песента й е сочена за абсолютен фаворит, но заради коронавируса се явява на сцената през 2021 г. и с новата песен става 11-а

През 2021 г. печели третия сезон на „Маскираният певец“ по NOVA в ролята на Госпожицата