0

Н аградите "Оскар" през 2022 година остават незабравими не само заради раздадените статуетки, но и заради шамара на Уил Смит към водещия тогава на шоуто Крис Рок. Актьорът се качи на сцената, за да зашлеви колегата си Крис Рок, който си направи шега с голата глава на Джейда Пинкет Смит. Това подразни съпруга ѝ, тъй като водещата открито е говорила за борбата си с алопецията и трудността ѝ да преодолее косопада. 

СЛЕД ЗВУЧНИЯ ШАМАР НА ОСКАРИТЕ: Уил Смит се завърна към наградите

Последиците от шамара не закъсняха. Въпреки че Уил Смит спечели „Оскар“ само няколко минути по-късно, той беше изгонен като член на Академията и няма право да присъства на нейни събития в следващите 10 години. Актьорът също така беше леко отлъчен от Холивуд, като спря да получава оферти за нови филми и заяви, че си взима кратка почивка, за да се бори с напрежението и безпокойството, които изпитвал в последно време. 

През 2022 година официалната версия за шамара беше шегата на Рок към Джейда Пинкет Смит, но новата книга на водещата насочва нещата в съвсем различна посока. 

СЛЕД СРАМА НА ОСКАРИТЕ: Уил Смит се завърна на червения килим (ГАЛЕРИЯ)

В нея тя разкрива, че по време на Оскарите миналата година тя и Уил Смит вече били разделени от седем години, но не искали да казват на света. Затова продължили да се държат като семейство и да присъстват заедно на червени килими. Това, което може би е подразнило още повече Уил, освен шегата на колегата му, е че Рок е поканил Джейда на среща, когато разбрал за проблемите ѝ в брака. 

Актрисата, чиято книга излиза на пазара на 17 октомври, казва пред списание People, че не е говорила с Крис Рок от 27 март 2022 година. „Дали имам желание да говоря с Крис? Ето какво е моето желание – просто се надявам цялото това недоразумение да бъде изчистено и да има само разбирателство“, казва Джейда. 

ПРОБИВ: След звучния шамар Крис Рок пише история

Веднага след шамара Рок слязъл от сцената, за да говори лично с Пинкет Смит по време на рекламите. Тя казва, че той се опитал да се извини за шегата си, но тя не искала да говори по тази тема веднага. Допълва, че не се чувствала толкова обидена от шегата, защото и преди чувствата ѝ са били наранявани от Рок. По думите ѝ, когато един човек е известна личност, трябва да е наясно, че подобни неща може да бъдат използвани срещу него, особено от комици. 

В книгата си водещата разкрива, че Крис веднъж я поканил на среща. Казва, че всяка година е имало слухове, че с Уил Смит ще се развеждат. В едно определено лято Рок си помислил, че твърденията са истина и се обадил на Джейда. Тогава ѝ казал, че би се радвал да я изведе на вечеря, което било изненада за нея. 

ПРЕИГРАХА ГО ТОТАЛНО! Джейда Пинкет и Уил Смит разделени от 7 години (ВИДЕО)

„Попита ме дали с Уил ще се развеждаме, а аз му отговорих с „Не“. Казах му, че това са само слухове. Той беше истински