0

Р апърът Шон Комбс, известен с псевдонима си Пи Диди, е упражнявал насилие над жени от десетилетия и е използвал властта си в развлекателната индустрия, за да накара жертвите си да млъкнат.

Бившата на Пи Диди проговори след ритниците: Цял живот ще се възстановявам от миналото си!

Бивши приятели, познати, служители, артисти, работили за продуцентската му компания Bad Boy и хора от индустрията казаха пред списание Rolling Stone, че Диди е опасна фигура, която използва любовта и уважението на феновете си години на сексуално малтретиране и насилие.

Според доклада историята на сексуалното насилие на Диди датира отпреди да започне музикалната му кариера, като жени, които са го познавали от университета Хауърд, казват, че той е бил агресивен още тогава. Преди да напусне Хауърд след две години, Диди вече е изградил репутация на амбициозен млад мъж, който организира, на които се случват неприятни неща.

Няколко предполагаеми свидетели си спомнят жестоко предполагаемо нападение срещу млада жена, която според тях е била бита с колан от рапъра пред нейното общежитие.

БРУТАЛНО: Заснеха Пи Диди да бие бившата си! (ВИДЕО)

Въпреки инцидента Диди скоро напуска Хауърд, за да започне огромната си музикална кариера в Uptown Records, където помогна за развитието на артисти като Мери Джей Блайдж. Но според един от неговите обвинители, Джой Дикерсън-Нийл, той вече е имал лоша репутация през 1991 г., когато я е поканил на вечеря и се твърди, че е сипал нещо в питието й, докато тя била в тоалетната. Дикерсън-Нийл казва в съдебно дело, че след това Диди я е изнасилил и е заснел нападението, което по-късно е показал на другите „като трофей“. Диди отрича обвиненията.

Лиза Гарднър, която също е завела дело срещу Диди, твърди, че е била на 16, когато рапърът я е принудил да пие и я е изнасилил. Това се случва през 1990 г. след среща на събитие на MCA Records в Манхатън. Гарднър твърди, че след Диди е била изнасилена и от неговия приятел - певецът и автор Арън Хол

През 1991 г. агресивното поведение на Диди в Uptown Records се превръща в проблем и той започва да трупа криминални досиета, след като организира благотворителен баскетбол мач, който остави девет души убити след блъсканица.

След като е уволнен от Uptown Records изпълнителят създава своята компания Bad Boy с помощта на нов изпълнител, Кристофър Уолъс, известен още като Notorious B.I.G. Кърк Бъроуз, съосновател на Bad Boy, каза пред Rolling Stone, че е видял Диди да напада жена в офиса на лейбъла през 1994 г., твърдейки, че той и друг служител трябвало да спасят жената, след като чули писъци и счупено стъкло.

ОБВИНЕНИЯТА НЕ СЕКВАТ: Бивша моделка съди Пи Диди - дрогирал я и я изнасилил!

В друго дело срещу Диди, бивша негова стажантка Ейприл Лампрос твърди, че той я е нападнал в гараж през 90-те години и я е принудил да прави орален секс с него.

След убийството на Notorious B.I.G., кариерата на достигна ново ниво, както и тормозът му, твърдят източници пред Rolling Stone.

Водещата Уенди Уилямс каза в книгата си от 2004 г., че Диди е "похарчил много пари и е използвал голяма част от влиянието си, за да се опита да ме смаже", след като е публикувала предполагаема сексуална снимка, показваща го с друг мъж на уебсайта си.

През 1999 г. изпълнителният директор на Interscope Records Стив Стоут каза, че Диди нахлул в офиса му и го набил, защото не е бил изрязан от сцена в музикален видеоклип на рапъра Nas.

Месеци по-късно Диди беше арестуван за стрелба в нощен клуб, при която бяха ранени трима души. Той и тогавашната му приятелка Дженифър Лопес избягаха от стрелбата, а звездата от Лоши момчета Шайн, известен още като Джамал Майкъл Бароу, беше осъден за инцидента.

Междувременно моделът Кристъл Маккини твърди, че през 2003 г. Диди я е принудил да прави орален секс с него въпреки съпротивата й. Жена твърди в друг съдебен процес срещу Диди, че по това време е била на 17 години.

Всички срещу Диди обаче избухна, след като бившата му приятелка Касандра „Каси“ Вентура заведе дело срещу него миналата година. Каси разказа, че се е срещнала с Диди, тогава 37-годишен, през 2007 г., когато я е дръпнал в банята по време на 21-ия й рожден ден и я е целунал насила, оставяйки я разплакана.

Певицата твърди, че той я е притискал да взима наркотици и буквално се "вкоренил" в живота й, като започнал да й плаща, да държи медицинските й досиета до него и да я бие, ако е почувства обиден.

Когато Каси имаше кратък романс с рапъра Кид Куди, Диди я биеше и заплашваше да взриви колата на рапъра. Куди сам каза пред The ​​New York Times, че колата му е избухнала след заплахата.

Каси твърди, че насилствената й връзка с Пи диди крайна сметка е прераснала в сексуален трафик, като р я е принуждавал да употребява наркотици и я е снимал в сексуални контакти с други хора. Съдебният иск на Каси също описва жестоко нападение в хотел в Лос Анджелис - месеци преди CNN да публикува видео на Диди, който бие певицата, както е описано в документите.

Рапърът е продължил да тормози Каси години след края на връзката им, като дори я е споменал в речта си, когато получи наградата за цялостно творчество през юни 2022 г.