0

Г орчивата раздяла между Шакира и бившия капитан на Барселона Жерар Пике след 12 години съжителство без брак протича както след класическа бракоразводна война. Това констатираха каталунските медии, забелязали особена активност в бившия дом на колумбийската певица, който тя напусна завинаги по посока Маями със синовете си Саша и Милан.

Там живееше и баща им Жерар, преди да се изнесе в ергенската си квартира с новата си възлюбена Клара Чиа. Къщата принадлежи на фирма, чийто управител се оказа таткото на Пике, свекър на Шакира. На нея й бе пратено известие да я освободи до края на април.

Колумбийката обаче си тръгна по-рано, без обаче да оставя подаръци за семейството на досегашната си половинка. Дотам, че в двора бе забелязан багер, докаран специално да извади с корените едно от дърветата в градината.

Оказа се, че не е случайно дърво, а такова с голямо значение за певицата, оттук и причината тя да иска да го пренесе във Флорида при нея.

Въпросното дърво било засадено от нея преди 5 г. в Ливан, родното място на баба й по бащина линия, по-специално в свещената горичка на Божиите кедри.

За нея това е много специално растение, тя го донесе в Барселона, а сега ще отиде при нея във Флорида. В Ливан Шакира е засадила още два кедъра, като в горичката с Божиите кедри има табелка с нейното име.

Докато колумбийката приключва прехвърлянето на всичките си вещи, в Барселона много се спекулира каква ще е съдбата на стария семеен дом.

Една от възможностите е Пике и новата му партньорка Клара Чиа да напуснат ергенската квартира на бившия играч в Барселона и да се преместят в имението, където техни съседи ще са родителите му.

Друг от разглежданите варианти е имотът да бъде обявен за продажба. В. „La Vanguardia“ публикува снимки на няколко жени, които посетиха къщата, може би потенциални купувачки или наемателки, тъй като изглежда с тях имаше агент по недвижими имоти.