0

П редизборната борба в САЩ минава под знака на спорове дали, кой и как може да има деца. Консерваторите се опитват да вменят на всеки задължението да остави потомство. Но много известни хора не искат да стават родители. Причината за това не е физиологична, а по-скоро морална.

Заплахата

„От нас се очаква да създаваме поколение, което да населява тази планета. Върху всеки, който не се съобразява с тази максима, се изсипват потоци от гняв и обиди. Има дори места, в които забраняват да правиш аборт, дори ако си забременяла в резултат на изнасилване. Ако не искаш деца, те определят като безсърдечна кучка, която не е способна да обича. Аз отказвам да имам деца при сегашното състояние на околната среда. Предлага ни се парченце от една ла*няна планета. Отказвам да задължа бъдещото си дете с подобен подарък. Докато не съм сигурна, че детето ми ще расте в свят на чиста природа, където рибата плува свободно във водата, аз отказвам да ставам майка”.

ЗВЕЗДИТЕ ИМ ГОВОРЯТ: Знаменитости виждат извънземни!

Това заяви в интервю за Elle певицата Майли Сайръс. Тя вече навърши 32 години и има близо 200 млн. долара по сметките си, но предпочита да пръска парите си за скъпи имоти, а не да ги инвестира в собствени деца.

МРЪСНИТЕ ТАЙНИ НА ХОЛИВУД: Арни позира за гейове, Слай танцува гол за $200!

„Няма никакво значение дали децата ти са се появили от собствената ти утроба или си ги срещнал на по-късна възраст. В момента имам 172 момичета и изпитвам огромно удовлетворение от това, че им помагам да открият своя път в живота. Много хора си мислеха за мен, че ще имам стандартен живот, ще се оженя, ще родя деца и т.н., но аз просто не съм такава”, заяви в интервю за People телевизионната водеща и продуцент Опра Уинфри. Тя е натрупала в банковите си сметки над три милиарда долара, които предпочита да раздава като благотворителност. 

КРАСОТАТА НЕ ВИНАГИ ОЗНАЧАВА УСПЕХ: Чаровните грозници!

Деца няма и носителката на всички възможни филмови награди Хелън Мирън. От 1997 г. тя живее с режисьора Тейлър Хакфорд, но двамата твърдят, че са щастливи един с друг и без деца. „Явно така ми е било писано, но аз не страдам, защото се чувствам страхотно”, казва Мирън, която тази година навършва 80. 

Рамки

„Да ставам майка никога не ми е било фиксидея. Мразя да ме слагат в рамки и към мен да има определени очаквания за моя собствен живот: „Ставаш на 19 – жениш се, забременяваш, раждаш... Това не е за мен”, коментира пред Elle актрисата Рене Зелуегър, която стана популярна с „Професия блондинка” и „Дневникът на Бриджит Джоунс“.

АФЕРИ: Звезди крият тайни деца!

Зелуегър вече навърши 55 г. и през леглото ѝ са минали звезди като Джим Кери и Брадли Купър. Упорито се говори, че категоричният ѝ отказ да става майка е основната причина за разпада на всичките ѝ връзки. 

Възраст

„Знам, че минах 50 и съм бездетна. Миналата година говорих с баща ми и му казах: „Спри да ме натискаш, ами ако просто не мога да имам деца“. Той ми отвърна, че не е необходимо да раждаш, за да станеш родител. Послушах го. Прекарвам много време с племенниците ми. Те са най-близкото нещо до родни деца, което имам”, казва пред The Telegraph актрисата Уинона Райдър. 

„Когато бях на 5 г., си фантазирах, че имам 100 кучета и 100 деца, но минаха години и стана ясно, че майчинството не е моето и така и не станах готова да бъда родител”, казва актрисата Ким Катрал, която изгря с ролята си в хитовия сериал „Сексът и градът”.

В ИМЕТО НА СЛАВАТА: Звезди разчистват сметки с книги!

„Ако трябва да бъда честна, ще кажа, че много пъти съм се чудила какво е чувството да си майка, но съдбата си е съдба. Ако поради някакво изключително чудо взема, че забременея сега, изобщо не съм сигурна, че ще се справя с това. В живота ми няма съжаление, защото не съжалявам за нищо, което съм направила”, казва в интервю за Sunday Times певицата Кайли Миноуг, която навърши 56 г. и през последните три десетилетия минава за една от най-желаните жени в света. 

ЗАГЪРБИЛИ СПОРТНИ КАРИЕРИ: Звезди на косъм от медалите!

„Израснала съм в голямо старомодно семейство. Бяхме общо осем деца, като аз бях най-голямата. С годините по-голямата част от семейството се пресели в моя дом. Доведоха и децата си, а после се появиха и внуците. Не страдам, че нямам собствени деца, защото вече съм прабаба”, казва пред People Country легендарната певица Доли Партън, която тази година навършва 79 г.

Съдба

„Сериозно ли ме питате дали искам да създам дете, което да живее в този свят?! Не казвам, че бягам от съдбата си. Ако нещо е писано да стане – ще стане, но аз бих предпочел точно това да не става”, коментира пред Rolling Stone носителят на „Оскар” Леонардо ди Каприо, който е известен с многобройните си връзки с жени, които обаче не завършват с деца. 

ЕДИН ХОД, НО ПЕЧЕЛИВШ: Певци пълнят джобове с песни еднодневки!

„За мен вече е късно. Навърших 60 г. Отдавна се примирих с факта, че няма да бъда баща”, казва в интервю за Esquire актьорът Киану Рийвс. Той е известен с това, че ходи със скъсани дънки и се вози в метрото, а хонорарите си от десетки милиони долари раздава безвъзмездно. 

ДОКАТО СМЪРТТА ГИ РАЗДЕЛИ: Звезди крият до последно паралелни връзки!

„Имаше време, когато исках да имам деца, но имаше и време, когато не исках. Благодарна съм, че нямам деца. Аз не ставам за това. Сутрин не мога да се разделя с кучетата ми и да отида на работа. Не мога да си представя, че целувам дете за довиждане и няма да го виждам цял ден. Има си други жени за тази работа. Те да се оправят”, коментира носителката на „Оскар” Анжелика Хюстън.