0

Ж елязното правило на Холивуд е, че сексът продава най-добре. Има само едно нещо, което продава по-добре, и това е секс в комбинация със скандал. В първите години на своите кариери много холивудски величия са правили компромиси, за които предпочитат да не си спомнят. Други правят всичко възможно да изстискат и последния цент от прегрешенията си на младини. 

Шансът

Може да звучи странно, но началото на кариерата на Арнолд Шварценегер не е свързано с Холивуд, бодибилдинга или строителната площадка. Арни буквално е гладувал и приел офертата на списание срещу скромна сума да позира само по мускули. Публикуват фотосите в списание „След залез”. Години по-късно Арнолд е мегазвезда с един куп касови продукции зад гърба си. Пробва се в изборите за губернатор на Калифорния и прави всичко възможно голите снимки да бъдат забравени. Но след като това не се случва, той признава. 

КЛЕПТОМАНИЯТА НЕ ПРОЩАВА: Звезди крадат реквизит от снимачната площадка, артефактите красят домове и офиси!

В сходна ситуация на неговата е бил и друг известен мачо – Силвестър Сталоун. Доста преди „Рамбо” и „Роки” той се чудел как да свърже двата края. Тогава получава оферта за едни бързи пари. Слай не имал никакви пари и буквално е спял на улицата. „Предложиха ми 200 долара за два дни работа. Тогава ми се струваше убийствено”, спомня си Слай. Филмът се казва „Партито на Кити и жребците”. Ролята на Слай се изчерпва с това да бъде чисто гол, включително да играе импровизирано голо хоро. Години по-късно той прави фурор с „Роки”, но евтиното порно не е забравено. Продуцентите го пускат повторно на екран, но този път със заглавието „Италианският жребец”, за да се подсеща публиката кой играе главният герой. 

Свой неприятен спомен има и една от най-популярните актриси на Холивуд - Камерън Диас. В началото на 90-те години тя се пуска в евтин садо-мазо филм. Парадоксално е, но първият късометражен филм на звездата от „Ангелите на Чарли” се казва „Тя не е ангел”. Години по-късно Диас хвърля милиони, за да изкупи всички налични копия. Тя е улеснена от факта, че по онова време интернет не е развит, а стриймингът е нещо още непознато. Фотографът Джон Рутер обаче запазва голите снимки на Диас. Иска 3.5 млн. долара, за да ги унищожи. След дълъг и тежък процес Диас печели. Рутер получава пет години затвор за изнудването и забрана да публикува фотосите. 

ШАРЕН СВЯТ: Самотни убийци дебнат известните!

Далеч по-добър предприемач се оказала риалити звездата Ким Кардашиян. Малко известен е фактът, че тя започва кариерата си като лична асистентка на Парис Хилтън. Тогава вижда с очите си как милиардерската наследница „случайно” пуска домашното си порно в интернет. Аматьорското клипче е преиздадено като истински порнофилм със заглавието „Една нощ в Парис”. Кардашиян бързо прилага опита и „случайно” изпуска и своето домашно порно. Следва режисиран скандал и съдебно дело, а в суматохата Ким прибира цели пет милиона долара от разпространението. 

Максимум от своето минало успял да осребри и холивудският секссимвол Чанинг Тейтъм. Когато бил на 19 г., той трябвало да си вади хляба, като се съблича пред богати възрастни дами. Години по-късно той използва спомените си и става съавтор на сценарий на комедия за напорист стриптийзьор.

Миналото

Скандалите от миналото се надигат и удрят звездата от хитовия сериал „Антураж” Пери Рийвс. Единствената по-секси сцена за героинята е, когато се съблича по бельо. Рийвс е от богато семейство на почтен доктор от Ню Йорк, но в миналото си е била далеч по-палава и е разкривала всичките си прелести без остатък в розовата поредица „Дневниците на червената обувка” от 90-те години на миналия век. Малко известен е фактът, че среща голямата си любов – актьора Дейвид Духовни, по време на снимките на „мекото” порно. Звучи невероятно е, но агентът със стоманения поглед от хита „Досиетата Х” е започнал кариерата си в розовата ниша. 

СЪС ЗЪБИ И НОКТИ: Звезди водят мръсни войни за деца, разводът е само началото на истинската битка!

Там му прави компания друг млад и беден актьор – Мат Леблан. Той бил останал буквално с 11 долара в джоба, когато му предлагат да се съблича за пари. Той приема на секундата. Мат прави своя удар с ролята на Джоуи в сериала „Приятели”, където в последните сезони получава по над един милион долара на епизод. Факт е, че и до днес любителите на ретро еротиката търсят „Дневниците”, а най-желани са епизодите с голите Духовни и Леблан. 

За обикновените фенове дълго време остана загадка как звездите Малкъм Макдауъл, Питър О’Туул и най-вече Хелън Мирън, която е печелила всички награди в киното, са се навили да участват в откровеното порно „Калигула”. Години по-късно Мирън споделя, че е била прецакана от режисьора Боб Гучионе, който добавил порно сцените, след като монтажът на основния филм бил приключил. Така актьорите видели вулгарната продукция чак на премиерата, когато било късно за протести.

Ударите

Далеч по-сложно се стича животът на Сибел Кекили. Тя е немска актриса от турски произход, която печели световна слава с ролята си на наложница на Тирион Ланистър в сериала „Игра на тронове”. Германският вестник „Билд” се разравя в миналото ѝ и открива, че тя има зад гърба си богата кариера в порното под псевдонима Дилара. Баща ѝ не успява да поеме срама и обидите, които започват да се сипят върху него в родната му Турция. Родителите на Сибел се отказват от нея и до ден-днешен не са ѝ проговорили и дума. 

ЗВЕЗДИТЕ ИМ ГОВОРЯТ: Знаменитости виждат извънземни!

Дъщерята на Джесика Стейн Хаузер расте като истински гений. Само на 11 г. тя става най-младият студент в университета в Юта. Първоначално това не било голяма изненада, защото майката си била извоювала място в клуба на най-умните хора – МЕНСА.

Изненадата дошла после, когато станало ясно, че Джесика е рожденото име на кралицата на порното от средата на 90-те години Ейша Карера. Тя избрала да избяга в Юта, защото това е единственият американски щат, където порното е забранено, но миналото я застига и тя трябвало да признае старите си грехове, а трудът ѝ по въпроса за лечението на аутизма бил забравен. „Преди повече от 30 години трябваше да работя нещо и да изкарвам пари, за да оцелея. Не беше голяма работа.

ГРОЗНА ХОЛИВУДСКА ПРИКАЗКА: Звезди минават през ада по пътя към славата!

Марлон Брандо се събличаше във филмите си, та аз ли?”, казва през 2006 г. актьорът и кунгфу майстор Джеки Чан, чиято филмова кариера започва с евтиния хонконгски порнофилм „Всичко в семейството”.